BABSKÉ RADY
Byla jsem z toho smutná. Tu jsem si vzpomněla, že mi kamarádka poslala nějaký email o cibuli. Zapnula jsem PC a četla návod.
Hned jsem si zalila cibuli a posléze vypila. Právě jsem zalila čtvrtou cibuli.
A věřte, nevěřte, je mi o hodně líp.
Zítra si dám repete, abych to posichrovala.
Recept stařenky z Vidče.
Do hrnku na kafe dáme půlku větší, nebo jednu celou menší, ale rovněž na půlky rozkrojenou cibuli a zalijeme vařící vodou.
Po cca čtvrthodině ji z toho "přelivu" můžeme vyndat a až voda trochu vychladne, po troškách, třeba i 2-3 hodiny v jednom kuse
ho budeme moci vlažný bez obav popíjet. Má totiž celkem příjemnou chuť a prakticky žádný zápach.
Úžasně rychle to vyspraví už chycené nosní sliznice i průdušky, zmírní rýmu, zlepší dýchaní. Urychlí ale i vyléčení případný zánět hlasivek.
Ale pozor, žádný med, žádný cukr, žádné další ohřívání či vaření. Pít vždy jen a jen vlažný, čerstvý, tedy právě zchladlý přeliv
a nic dalšího do něho už nepřidávat.
Až po letech jsem se zadostiučiněním dočetl, že vědci zkoumající cibule zjistili, že po jejím rozkrojeni nalezli její změřitelné stopy ještě i za 10 cm cihlovou zdi. Mluví to jasně o její výjimečné agresivitě, ale asi i ocelkové síle a účinnosti pronikat úplně vším.
Hlavně však, zkuste i vy bez obav recept naší staré bylinářky z Vidče.
Tento jednoduchý, navíc velmi levný, kdykoli a komukoliv dostupný recept u mě už přes řadu let pokaždé bezvadně, rychle a přitom bezpečně zafunguje.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovatMožná by pak vnučka nemohla na rande, kdyby to bylo cítit.
V tom máme my výhodu. Uvař ji to a neříkej, že je to cibule.
Pro jistotu si přibalím nějaké zahřívací pitíčko a když, tak manžela pošlu k vodě samotného. :-))