Svato Matrinská husa
(autor: Petr, dne: 7.11.2024 14:37)
Svátek svatého Martina je za dveřmi a letos je široká nabídka hus, za slušné ceny, tak věřím, že budou všichni spokojeni. Dopoledne jsem byl v Lidlu a vybral husičku 5,5kg , jen jsem ji rozpůlil a na neděli nám bude stačit půlka. Sádlo jsem hned vyškvařil, játra jen na pár minutek do vařícího sádla. I když toho vypadlo hodně, tak po tepelném zpracování toho je cca 3dcl ve skleničkách.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat1alava - 8. 11. 2024 01:03
Sv.martinská husa
Tak přeji dobrou chuť! U nás buď letos nebude vůbec, nebo až později. Syn má přes víkend dietu před lékařským vyšetřením. A možná bude jen kachna.
2Růžena - 8. 11. 2024 20:25
dobrou chuť
letos nebude ,ale vzpomínám jak jsem krmila husy šulánkama které se dělaly ze šrotu a pak se těm chuděrkám husám cpaly do otevřených zobáků ,ruce jsem měla od nich poštípané ,vůbec se mi takové násilné krmení nechtělo dělat , ale měla jsem to poručeno a musela s pláčem poslouchat. Ovšem to sádlo pak bylo výborné to z těchto dnešních hus není ani barvou ani chutí ono. Dnes jsem byla s vnuken v restauraci na obědě v nabídce byla husa za 299Kč ale vnuk si dal borůvkové knedlíky a já ondráše se salátem. Tuhle na fotce mi donesl před lety syn .
3alava - 10. 11. 2024 00:46
Šlejšky
z otrub, tak tomu říkala babička. Nejdřív se tedy po vašem ty šišky ušúlaly, pak se u kamen sušily. Pak babička vzala husu mezi kolena a ty šišky do ní cpala, myslím, že je napřed navlhčila. Byla jsem malá holka, ale pamatuji si to. A taky si pamatuji, když nám pak babička vykrmenou a zabitou husu poslala a maminka ji upekla a nechala v troubě, že jsem na ni chodila a jednou ji skoro svlíkla z kůže, kterou jsem zbaštila. A pak byl "vix" 8-)) .
4Petr - 11. 11. 2024 17:58
Sv.martinská husa
Reportáž pro půl husy. Byla v sobotu a neděli. Fotky se mi přeházely