Buchta šup do trouby
(autor: akimoro, dne: 2.10.2025 17:10)
Přeji hezký podvečer.
Dostala jsem pár oplilých višní od Květy Holmanové. Dnes jsem z nich upekla buchtu. Není to můj náapad, na to přišla Květa. U ní mně moc chutnala. Měla bych vysvětlit co to jsou opilé višně. Květa dělala griotku a protože vyhodit ty vyšně poslití gruotky jí připadalo škoda tak je dala do buchty.
Já jí udělala jako vždy přiměřeně, tak jen zhruba- vejce ušlehat s 15dkg cukru do pěny, přidat vanilkový cukr, cukr s rumem, cukr s citronovou kůrou, Prášek do pečiva, půl skleničky marmelády z růží ( nemusí být), 1,5 dcl oleje, asi 35 až 4O dkg polohrubé moky, podle potřeby mléko. Umíchat těsto, dát na plech, vhodit opilé višně a buchta je hotová. Skrátka jen taková rychlá šup do trouby.

Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat1alava - 4. 10. 2025 02:16
Opilé višně
vzniklé po výrobě griotky také nevyhazuji a zužitkovávám podobným způsobem. Přeji vám všem příjemné podzimní dny ve zdraví ♥ .
