Debata týdne
(autor: zorka, dne: 24.8.2013 09:32)
povídání o tom, co je teď
Sobota:
Myslíte, že se to ujme? Nebo si raději počkáme na chat. Ten ale může sloužit jen tehdy, když budeme přítomi. Já vám takhle můžu sdělit, že jdu péct australské sušenky. Jestli se povedou, rozdělím se.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat61akimoro - 5. 9. 2013 17:46
61:
Zorko a je to nápad velice dobrý, už jsem měla chuť sama rozjet druhý týden, ale nechtěla jsem se plést do věcí, které jsem nezačala. Jinak souhlasím s návrhem.
63bohca3 - 20. 9. 2013 08:40
Pátek
Trochu prohlížím , kde jsme nebyly již delší čas.Od záčátku měla být jedna z nás moudřejší a hlídat Témata .Protože v v naší kecárně je v každém sloupečku témat zplácaných více.Popřemýšleme ,že třeba o týdnu nám stačí jeden a jak sem přijdu vím , že mám jít do toho prvého nebo druhého a tak podobně.Je to jen takovbý menší nápad. Děkuji za pocho pení.
64zorka - 20. 9. 2013 17:15
týdny
Já jsem myslela podobně jako asi i Míla, že týdne očíslujeme, abychom nepsali pořád do jednoho. Kolik bychom pak tam měli příspěvků koncem roku ? Taky si myslím, že ty starší se budou ubírat? Jenže já na organizaci moc nejsem, tře nám Miloslav poradí.
65Hanka - 12. 9. 2015 21:17
Rekord
nedá mi,abych si dnešní zajímavou informaci z našeho městečka nechala jen pro sebe! Není to můj vlastní příspěvek,ale věřím,že aspoň někoho bude aspoň trochu zajímat.
Bohumín má český rekord s hroznovým vínem. Do České knihy rekordů se zapsal díky největšímu počtu lidí pojídajících hroznové víno na jednom místě v časovém rozmezí 45 minut. Zápis nového českého „nej“ se povedl na Vinobraní, které pořádala městská agentura K3 Bohumín.
Za 45 minut prošlo bránou pod dohledem sčítací komisařky z pelhřimovské agentury Dobrý den 425 lidí všech věkových kategorií. Nejmladšímu spoluautorovi nového českého rekordu bylo teprve osm měsíců. V České knize rekordů žádný podobný počin tohoto druhu dosud nebyl, rekord Bohumína je v tomto originální.
Lidé, kteří přišli v sobotu odpoledne (12. září) na náměstí do centra města, si pochutnali na trsech hroznového vína. „Nakoupili jsme 49 kilogramů hroznového vína, což je přibližně 3600 kuliček. Někteří snědli v průměru jen tři kuličky, jiní mnohem více,“ uvedla RV,vedoucí oddělení kultury K3 Bohumín.
Pátý ročník Vinobraní nabídl oblíbený burčák a stejně tak pestrý výběr různých druhů vín. Nechyběly stánky s občerstvením. V programu Vinobraní vystoupila moderní cimbálovka Midnight Coffee Session, cimbálová muzika Lipka a Reserve folková kapela.
Bohumín je včetně toho nejnovějšího držitelem už 11 českých rekordů. První získal v roce 2006, kdy zhruba dva tisíce Bohumíňáků ukotrmelcovalo během 11 hodin neuvěřitelných 100 kilometrů a 47 metrů.
Bohumín má český rekord s hroznovým vínem. Do České knihy rekordů se zapsal díky největšímu počtu lidí pojídajících hroznové víno na jednom místě v časovém rozmezí 45 minut. Zápis nového českého „nej“ se povedl na Vinobraní, které pořádala městská agentura K3 Bohumín.
Za 45 minut prošlo bránou pod dohledem sčítací komisařky z pelhřimovské agentury Dobrý den 425 lidí všech věkových kategorií. Nejmladšímu spoluautorovi nového českého rekordu bylo teprve osm měsíců. V České knize rekordů žádný podobný počin tohoto druhu dosud nebyl, rekord Bohumína je v tomto originální.
Lidé, kteří přišli v sobotu odpoledne (12. září) na náměstí do centra města, si pochutnali na trsech hroznového vína. „Nakoupili jsme 49 kilogramů hroznového vína, což je přibližně 3600 kuliček. Někteří snědli v průměru jen tři kuličky, jiní mnohem více,“ uvedla RV,vedoucí oddělení kultury K3 Bohumín.
Pátý ročník Vinobraní nabídl oblíbený burčák a stejně tak pestrý výběr různých druhů vín. Nechyběly stánky s občerstvením. V programu Vinobraní vystoupila moderní cimbálovka Midnight Coffee Session, cimbálová muzika Lipka a Reserve folková kapela.
Bohumín je včetně toho nejnovějšího držitelem už 11 českých rekordů. První získal v roce 2006, kdy zhruba dva tisíce Bohumíňáků ukotrmelcovalo během 11 hodin neuvěřitelných 100 kilometrů a 47 metrů.
66Hanka - 13. 9. 2015 07:35
Švestky
Máte někdo zkušenosti se švestkovou nutelou??? Děláte ji???Prý je moc řídká,je možné upravit tak,aby zhoustla???
67Růžena - 13. 9. 2015 16:46
67: Švestková nutela
Hani dělala jsem ji dříve s přidáním pudinku 2 vanilkové 1 čokoládový bylo to opravdu řídké letos mě zaujal recept v časopisu Albert a tak jsem ho vyzkoušela místo těch pudinků přidat k rozmixovaným švestkám na závěr normální čokoládu na vaření je to bezvadné a husté !
69alava - 13. 9. 2015 18:49
67: Švestková nutela...
...nikdy jsem ji ještě nedělala, ale dostala jsem kdysi recept a ten byl také s hořkou čokoládou.
70Hanka - 13. 9. 2015 20:52
Nutela
Díky za rady. Dnes jsem švestky rozmixovala,přidala cukr, van.cukr a kakao.Má to stát 24 hod.Takže zítra zkusím přidat pudink a čok na vaření.Uvidím...nějak to dopadne.Chuť už je nyní víc než skvělá!!!!
71Marie - 14. 9. 2015 14:43
ŠVESTKY!!!
v rádiu jsem slyšela:
"Ptal se vnuk dědečka, co jsou to povidla. Dědeček mu odpověděl, že je to to nejhorší, co mohly ženy vymyslet, protože tak zničí švestky, ze kterých mohlo být několik litrů slivovice!"
Já už třetí den zápasím se švestkami .
Nepamatuji si už, jestli jsem o tom psala vloni, ale našla jsem na internetu skvělý recept, jak udělat povidla v troubě. Je to úžasné a jednoduché. Pro jistotu vám to napíši ještě jednou.
2kg švestek
2 PL octa
1/2kg cukru
4 PL rumu
Švestky vypeckujeme, rozložíme na vaničku pokapeme octem a dáme do vyhřáté trouby 250°C a necháme to tam 30 min. Pak posypeme polovinou připraveného cukru a znovu dáme do trouby na 15 min. Přidáme zbytek cukru a necháme dalších 15 min.
Po celou dobu se švestek nesmíme ani dotknout!!! Nemíchat!!!
Po vyndání z trouby přidáme rum a zamícháme. Okamžitě přelijeme do vysoké nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme. Chuť je skvěla!
A hlavně není z toho žádný nepořádek. Letos chci vyzkoušet taky tu nutelu. Našla jsem si to taky na internetu s pudinkem. Ale asi tam přidám tu čokoládu jak píše Růženka.
Na povidla jsem už zpracovala 15 kg švestek. Manžel mi je sám nosí. Zjistil totiž, že po povidlech mu není tak blbě, jako po slivovici a hlavně nemá "okno"!
"Ptal se vnuk dědečka, co jsou to povidla. Dědeček mu odpověděl, že je to to nejhorší, co mohly ženy vymyslet, protože tak zničí švestky, ze kterých mohlo být několik litrů slivovice!"
Já už třetí den zápasím se švestkami .
Nepamatuji si už, jestli jsem o tom psala vloni, ale našla jsem na internetu skvělý recept, jak udělat povidla v troubě. Je to úžasné a jednoduché. Pro jistotu vám to napíši ještě jednou.
2kg švestek
2 PL octa
1/2kg cukru
4 PL rumu
Švestky vypeckujeme, rozložíme na vaničku pokapeme octem a dáme do vyhřáté trouby 250°C a necháme to tam 30 min. Pak posypeme polovinou připraveného cukru a znovu dáme do trouby na 15 min. Přidáme zbytek cukru a necháme dalších 15 min.
Po celou dobu se švestek nesmíme ani dotknout!!! Nemíchat!!!
Po vyndání z trouby přidáme rum a zamícháme. Okamžitě přelijeme do vysoké nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme. Chuť je skvěla!
A hlavně není z toho žádný nepořádek. Letos chci vyzkoušet taky tu nutelu. Našla jsem si to taky na internetu s pudinkem. Ale asi tam přidám tu čokoládu jak píše Růženka.
Na povidla jsem už zpracovala 15 kg švestek. Manžel mi je sám nosí. Zjistil totiž, že po povidlech mu není tak blbě, jako po slivovici a hlavně nemá "okno"!
72akimoro - 14. 9. 2015 17:53
72:
Ocet taky dávám do povidel a je jedno do jakých, já je vařím pomalu na plotýnce, nesmí se míchat. Nevím proč, asi aby se neporušila vrstvička octa, která steče na dno kastrolu.Když se zamíchají, tak se musí pořád míchat. Na poprvé jsem si s tím zamíchala a tak vím co nastane.Pokud by některá přidávala ocet do povidel, nesmí s nimi zamíchat, jen je nechat osudu. Já tak vařím povidla už několik let. Na plotýnce je vařím 3-4 hodiny. , podle kolik má ovoce šťávy.
73Marie - 16. 9. 2015 04:39
"NUTELA"
Vyzkoušeno. Výsledek výborný.
Postupovala jsem stejně jako u povidel, pak jsem tam mrskla 200 gr čokoládu na vaření a ještě dvoje kaštany a bylo to .Mohu doporučit. Už jsem chtěla se švestkami končit, ale asi ještě jednu čokoládovou variantu udělám. :-))
Postupovala jsem stejně jako u povidel, pak jsem tam mrskla 200 gr čokoládu na vaření a ještě dvoje kaštany a bylo to .Mohu doporučit. Už jsem chtěla se švestkami končit, ale asi ještě jednu čokoládovou variantu udělám. :-))
74Hanka - 16. 9. 2015 21:10
Nutela
já dělala asi ze 4kg.Ale musela jsem se hoodně přemlouvat,abych to vše nesnědla dřív,než to dám do sklenic!!!!
75alava - 16. 9. 2015 21:14
75: A copak by se Haničko...
...stalo, kdybys to snědla?? Myslím, že u tebe vůbec nic - máš značnou podváhu a prostě tělo si říká, že to potřebuje. Švestek je všude dost, uvařila bys novou nutelu. Já jsem si také dnes vaničku českých švestek koupila, ale jestli budu dělat nutelu, to nevím, spíš švestkové knedlíky, bude-li pro koho.
76Hanka - 16. 9. 2015 21:21
76: Ali,
přece ti nebudu psát,co by se stalo,kdybych to všechno snědla!!! To bych určitě za chvíli měla ještě o pár kg méně!!! A netroufla bych si vyjít z bytu !!
77alava - 16. 9. 2015 22:23
77: AHA!!
...no vidíš, tak to mne vůbec nenapadlo. Taky se to jistě svařilo na menší váhu. Já jsem hlavně myslela na to, že ti moc přeji, aby ti chutnalo a trošku ses spravila :-)).