Úvod > Kavárna > Postesknutí

Postesknutí

(autor: akimoro, dne: 20.2.2025 07:52)

Když se dívám na náš tak dlouho čekaný web, je mi smutno. Nikde se nikdo nezapojí. Řekla bych, že sem ani nezajdete. Já sem nemůžu pořád dávat kdejakou blbost jen proto, aby se tu objevilo něco nového. Myslela jsem si, že budete rádi když Míla obnoví 60k. On to nemá zadarmo, musí platit doménu a provoz stránky. A my si toho neumíme ani vážit. Škoda.


Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1Petr - 20. 2. 2025 20:46
Postesknutí
Já sem mrknu každý den, vidím třeba krásné růže a hned si na dvě Růžičky vzpomenu. Je na Vás všech, jaké která vymyslíte zábavné, nebo poutavé povídání a já se pokusím přidat do debaty. Mrazy už podle Dagmar končí, mohlo by začít léto a jaro bych klidně vynechal. Jak se připravujete na příchod tepla, kdy se nebude muset topit ? Letos jsme prvně zkusili zimu se zateplenou půdou a je to dost znát, už sem to ani nechtěl dělat, ale zlákaly mě dotace. P.S. zase sem zrovna nakukují dvě/a nepřihlášené/í a neozvou se.
2akimoro - 21. 2. 2025 09:08
Je dobře, že jsi využil dotace, aspoň je dostal potřebný. Na jaro se už těším, letos nebude dlouhé. Začnu chodit na delší procházky a jezdit do okolí na výlety. Začnu výstavou fotografii z minulosti Krčína v Novém
Městě nad Metují. Je to takový kousek mého dětství.
3Růžena - 23. 2. 2025 12:17
dobít
ne někoho , ale sílu . Připadám si někdy úplně bez života ještě tak co mě baví trávím hodně času u hry FARMA . Sázím a sklízím se svazem farmářů jsou tam soutěže je to takové zabíjení času když zahrádka spí. Co se týká cestování to už pro mě skončilo, jsem ráda že dojdu na město do obchodu a to ještě zřídka. Jsem moc ráda ,že mám kamarádku která mě na větší nákup veme autem. Kosti stárnou a ty nám nikdo nevymění . Je nás tady tak málo a nikdo nemá zájem se tady s náma kámošit .Ti kteří tady dřív debatovali jsou v jiných skupinách a moc mě to štve , že se nepřidali i když slibovali , že se zapojí no budem se dál snažit aspoň nás hrstka,to tu trochu oživovat.Topení je stále aktuální moje denní činnost je fajn když mi dřevo ke krbu syn nanosí a dívat se do plamenú v krbu to je někdy lepší jak telka. Mimochodem taky se vám zdá ,že nějak v poslední době není se nač koukat ? Filmy se v jednom týdnu vysílají stále dokola , jen se přesunou na další program a debaty o dění u nás a ve světě ,nevím jak vás ,ale už je toho negatevního příliš.Co se týká zahrádky jsem zvědavá jestli aspoň nějaký ten záhonek zvládnu ,hlavně že semínka jsou nachystaná, zatím se těším z pokojových kytek a že jich tady mám připadám si tady v pokoji u panenek někdy jak v pralese .No a jinak mě vždy moc potěší návštěvy už 3 pravnoučátek nejstarší budou už 4 roky a je to veliká rozumbrada minule při obědě jsem se jí ptala jestli chce jako přílohu réžu a ona na mě hleděla jakou že to mám réžu , když oni doma mají rýži .Tak to vidíte jak jsem se rozepsala a tak navrhuji debatu na téma JAKPAK JE DNES U VÁS DOMA ?
4akimoro - 24. 2. 2025 12:05
Růženko já tvou výzvu přijímám.
Je vidět, že nás vnoučata i pravnoučata dokáží vždycky něčím překvapit. No a co já doma, chodila jsem čtrnáct dní pro polohrubou moku a nakonec jsem si musela v krámě najít tu moku, aby zase něco nezapomněla. Před nedělí jsem byla na besedě se spisovatelem Josefem Lukáškem a stálo mně to skoro třináct stovek. Koupila jsem si čtyři díly Pohádek z Orlických hor. No bylo hodně peněz, ale čtení je to moc hezké. Dokonce je tam pohádka o hradu v Dobřanech a tam jsme si hrávali na jeho rozvalinách. Název knih jsou pohádky, ale já bych řekla, že to jsou spíš pověsti z Orlických hor. Některé znám od dětství z vyprávění starých lidí a tak si je tak trochu opakuji společně s knihou. Mám ráda Českou historii a pověsti k ní patří. Každá pověst je založená na reálné události. Já pořád ještě chodím, ale na více denní pobyty si už netroufám. Tak jen tak ráno vyjet a navečer se vrátit. Teď mně čeká živé vysílání českého rozhlasu, pak je v plánu v Náchodě Kavárna ve tmě, budu tam vypomáhat. Pak mě čeká výlet do Jaroměře. To je taky velice zajímavé město s bohatou historii. Leží na soutoku Metuje a Labe. To víš v bytě se toho moc dělat nedá a do uklízení se mi moc nechce tak courám. Třikrát týdně s babama na kafe. No musím si nechat něco na příště. Ono se toho u mně už nic moc neděje.
5Petr - 24. 2. 2025 17:19
sv. Matěj ledy láme
Nazdar Růženky a všichni ostatní. nevím jak kde, ale dnes u nás bylo a ještě je krásné předjarní počasíčko. Bylo to už skoro na motorku, ale nechtěl sem dráždit manželku, musím to ještě pár dní vydržet. V sobotu dopoledne u nás trochu sprchlo, ale uvítal bych pořádný déšť, aby umyl silnice od zbytků soli. Přichází jarní únava a na tu je potřeba doplnit vitamín D, který je ze slunečních paprsků a piva, tak si dopřávám oboje. Tv je u nás v držení manželky, já mám svoji "klábosnici". Můj koníček je taky nakupování, ještě sem se nedokázal přenést do doby, je všechno na co si kdo vzpomene a tak když jedu na nákup, tak navštívím minimálně dva supermarkety a nesu domů plné tašky. Máme tu i dobrého řezníka a toho nesmím vynechat. Včera sem si napekl housky a mám na několik dní co k zakousnutí, když na mě jdou chutě a nevím na co. Mějte se všichni "fanfárově" a užívejte si života, dokud to jde. P.S. lepší nám už bylo a lépe už asi nebude.
6akimoro - 25. 2. 2025 08:43
Hezky napsané. Připomnělo mi to dřívější časy. Za svobodna jsme jezdili s mužem na motorce, když přišly děti motorku vystřídalo auto a když děti odrostly přišla na řadu zase motorka. S tou jsme vyjeli i tam kam se auto nedostalo. Jen ta nákupy doslova nenáviděl. Ovšem pokud jsme nešli někam kde bylo nářadí, zkrátka obchod pro chlapy jek já říkám.
Náš pekař peče výborné rohlíky, tak je kupuju, ale chleba si musím upéct. Jen si říkám, že by se mohl objevit zase nějaký Kolobás, to byl výborný pekař, jen mu tahle doba nepřála, holt nebyl cizinec a tak musel pekárnu zrušit a já se vrátila k pečení doma. Chleba budu péct zítra. Peču si malý bochníček ten mi vydrží týden a pak zadělám na další. Dřív jsem pekla chleba z kvásku, ale pak jsem jednou četla recept z droždí, vyzkoušela a vylepšila, teď je jako kváskový.
Recept je jednoduchý podle mně takhle. Dva díly pšeničné mouky, jeden díl žitné , sůl kmín a droždí (udělat kvásek voda droždí žďabec cukru.) voda podle potřeby. Dát do mísy, přidat dvě lžíce octa ( ten udělá tu kváskovou příchuť), zadělat a nechat vykynout, udělat bochníček nechat chvíli kynout a dát do trouby potřít vodou a pak ještě dvakrát během pečení, po upečení znovu potřít vodou a nechat vychladnout, potom už jen dobrou chuť. Jó a ještě jednu radu, protože je v těstě žitná mouka musí být těsto tužší, je to protože žitná mouka obsahuje málo lepku a těsto by nám po vykynutí teklo.
7Růžena - 25. 2. 2025 10:21
motorka a zabíjačka
jejda kde jsou ty časy kdy jsem i já za mlada startovaja svou JAVU 250 ta fičela musela se ovšem roztlačovat a to pak byly ty správné šupy ,s ní držet běh a nezapomenout naskočit . Ještě chvilku počkej a říkej si auva záda ..ještě je chladno. Růžo dobrá rada s tou moukou na pečení chleba. Elánu máš na rozdávání to je moc dobře. Co se týká nakupování tak se sváma podělím o svůj nápad na domácí zabíjačku .Copak maso to se dá v obchodě koupit ,ale co taková krev ta se u nás nikde nedala koupit do doby než jsem našla prodejnu kde se poráží nejen prasátka a kde z nich vyrábí vše od masa až po všechny zabíjačkové výrobky jezdívali jsme tam normálně každý měsíc pro jitrničky tlačenku bouřku a hlavně pro škvarky . MINULE MĚ NAPADLO SE PRODAVAČKY ZEPTAT JESTLI NY BYLO MOŽNÉ U NICH KOUPIT ČERSTVOU KREV, právě se zabíjí kolik ji chcete stačí 2 litry ? Ptala se prodavačka a tak jsem koupila nejen krev ,ale i krásně opracované kůže, dokonce i potřebné vnitřní sádlo,pak jen dokoupit obrovské koleno ,maso bůček , játra, srdce . Doma první den oprášit obr hrnec uvařit hroupy, nachystat spoustu cibule ,česneku , vyškvařit sádlo a druhý den se vrhnout na vaření masa ,ta vůně byla přesně taková jak před lety kdy jme zabíjeli 2 prasátka ročně. Pak přišel mna řadu mlýnek a pomocníci na pletí ,míchání krve s kroupama kam patří to vnitřní sádlo koření a smažená cibulka, pak jitrničák ,a nakonec tlačenka . No zabíjačka hotová podělila jsem pomocníky , bouřku dala do sáčků na mrazák jitrničák do tlačenkových sáčků a tlačenku též, To se pak ještě muselo povařit po vychladnutí něco rozdat a ostatní nacpat na mrazák. Můj sen o domácí zabíjačce se vypnil a tak asi za půl roku než sním zásoby z mražáku to zopakuji.Jen škoda ,že foťák stávkuje mohla jsem se podělit o fotečky, tak ospoň starodávná pekárna z loňska kde byla ukázka pečení chleba tehdy jsem si malý bochník dovezla na nehorázný peníz ,ale ta chuť stála zato













,
464580360_8592777024101797_2826479335382673725_n.jpg
8akimoro - 26. 2. 2025 13:03
Tak tohle je můj dnešní den
Hezký den všem. Nevadí, že se na nás nebe mračí, navzdory jemu si udělejme hezký den.
Já začala hned po ránu, zadělala na chleba, pak vyrazila ven a spojilo to z nákupem. Přišla domu těsto nakynuté ta honem bochníček vytvarovat, nechat nakynou a šup do trouby. Chleba je upečený a já se budu chystat, na cvičení jógy na židli. Uvidím kdo přijde třeba den zakončím na svařáčku v Retru. Já jsem v podstatě lenoch, ale někdy se vydaří, že stihnu honě.
Těsto na chleba, ale i ostatní těsta dělá, v robotu.
dsc06206.jpgdsc06208.jpgdsc06210.jpgdsc06209.jpgdsc06207.jpgdsc06211.jpgdsc06203.jpgdsc06204.jpgdsc06205.jpg
9alava - 26. 2. 2025 21:59
Ahoj všem
Jsem nemocná a mám zákaz sedět u PC, jsem tu jen díky nutnosti zaplatit fakturu. Moc vás všecky zdravím, mějte se bájo a těšte se na jaro, snad už je "za bukem" a bude líp.
10akimoro - 27. 2. 2025 07:42
Álo tak se brzy uzdrav, ať se zase mezi nás brzy vrátíš.
11Růžena - 27. 2. 2025 10:36
Alenko
okřívej a brzo se uzdrav zahrádka volá ,ani já nejsem ok dnes jsem vzala sice hrábě do ruk, uhrabala jsem jen kousek jen aby sněženky mohly růst , přes listí z vrby nemohli koukat na svět no a musela jsem domů sednout chvilku k pc jen chvilku kvůli blbým zádům nejenže nemůžu dýl chodit ale ani sedět je to všechno na prd.
12Petr - 27. 2. 2025 20:03
Jaro se blíží
Dobrý večer, dobré ráno, dobrý den, začínáme s úsměvem. Ále přeji brzké uzdravení a rychlou rekonvalescenci v jarním sluníčku. Za měsíc se zase posuneme do léta a bude to veselejší. První měsíce roku je to samý placení všeho možného i nemožného. Zítra budu asi péct housky, dělám teď sypané sýrem, nebo mákem, oběd bude stejný jako dnes, rajská s knedlíkem. Dneska sem ochutnal klobásu, kterou mi doporučila prodavačka, když sem chtěl čabajku a ta nebyla. Byly to dvě nožičky, tenké jako párek a 30cm dlouhé, já si ji ohřál, byla výborná, manželka jedla studenou a pochvalovala si taky. Pro dnešek se s Vámi loučím a přesunu se pomalu do horizontální polohy, vezmu si nová bezdrátová sluchátka a zkusím najít něco ke koukání s PC na břiše.
13akimoro - 28. 2. 2025 07:49
Já to mám dnes jednoduché, oběd připravený v pomalém hrnci. Já si vyrazím s babama na kafe a hrnec zapnu na než budu docházet a když se po dvou hodinách vrátím budu mít oběd uvařený, pomalý hrnec je moc dobrá věc i pro jednotlivce, jen si na to musí jeden zvyknout. Přeji vám krásný dnešní den a pohodový víkend v dobré náladě.
Psala jsem Mílovi, aby se nám sem mrknul, lidé si stěžují, že se nedá přihlásit. Možná, že to je důvod proč nás tu je tak málo.
dsc06217.jpg
14Petr - 28. 2. 2025 18:00
Růži, tak se mi zdá, že to bude něco zdravého z pomalého hrnce. Jak se to jmenuje a jaké je to má složení ? Nevidím tam maso, asi je schované pod ostatními ingrediencemi.
15akimoro - 1. 3. 2025 08:23
Zametená kuchyň - jedna cuketa jedno rajče jedna velká cibule, čtvrtka kuřete, tři stroužky česneku, přihodila jsem tam dvě hrsti krup, protože jsem zjistila ,že nemám ani zrnko rýže doma, kmín, pepř, a lžička koření na křidýlka, podlít vodou osolit. a zapnout na dvě a půl hodiny a vyrazit s partou na kafe. Po návratu je oběd hotový a může se ke stolu.
Takové bylo ranní probuzení v Dobrušce.
dsc06219.jpg
16akimoro - 1. 3. 2025 12:44
Petře já zapomněla připsat houby do receptu, ale to vůbec nevadí, já měla hlívu tak to bylo s hlívou. Jinak tohle dělávám když nevím co vařit a nebo potřebuju provětrat lednici.
Napadlo mně kdyby ještě někdo neměl pomalý hrnec tak mu dám radu, kterou jsem dostala od vedoucího v elektře. Já pokukovala po malých hrncích a na těch mě vadilo, že ty jenom pomalu vaří. A Matějů mi řek proč řeším velikost, ať řeším co to dovede. Tím já mám velký pomalý hrnec a jsem moc spokojená. Protože ten hrnec se nechá použít jako remoska, fritéza a další. Když zakládám na guláš, dám na teplé vaření osmažím cibulku, přihodím maso nechám zatáhnout a přepnu na pomalé vaření a můžu jít courat. Po cestě si koupím knedlík a doma jen dochutím guláš. Já dávám hodně cibule a tak je dost hustý tak jen dosolit a tak.
Já můžu jen hrnec doporučit, guláš nebo svíčková jsou vždycky výborný. Když se mi chce zadělám na knedlík, ten vykyne než přijdu s procházky a stačí se dovařit než je omáčka hotová.
Já jsem sama, mám velký hrnec a jsem naprosto spokojená.
17akimoro - 1. 3. 2025 12:49
18alava - 9. 3. 2025 01:04
Ahoj a dík vám všem♥♥♥
Už je to lepší, jen ještě nemám vyřešený ten zákaz sedět u pc s nohama na zemi. Ale holt zdraví je přednější. Mějte se bájo, zase se brzy přihlásím.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2025