Úvod > Kavárna > ..už je tu zas

..už je tu zas

(autor: čeredka, dne: 9.5.2023 16:57)
rebarbory čas... a když koláč,tak drobenkový :)

Rebarboru- asi 5 stonků- oloupeme,nakrájíme na kostky,prosypeme skořicovým cukrem a dáme v misce do ledničky,zapneme si troubu.Na těsto:1 hrnek polohrubé + 1 hrnek cukr krystal + 1/2 kostky změklého másla = vytvoříme drobenku(žmolenku),hrst si odložíme do kompotové misky...ke zbytku přidáme 1 hrnek polohrubé + 1 prášek do pečiva,smícháme,přidáme 2 vejce a 1 hrnek mléka,opět smícháme,nalejeme na pekáč,posypeme nakrájenou rebarborou a zbytkem drobenky,pečeme cca 35 minut na 180C...Pod rebarboru můžeme dát tvarohovou nádivku - tvaroh,vanilkový pudink,cukr krystal - ale nemusí být...

..už je tu zas

Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1Růžena - 10. 5. 2023 09:00
Koláč
opsala jsem si recept je bezva ,že je hrníčkový a Rebarbora je zdravá. Musím ještě trochu počkat ještě není ve stavu abych ji mohla použít. Loni jsem vyzkoušela nakrájenou na kostičky dát do mrazáku ,měla jsem ji hodně a pak jsem ji na podzim využila tak jako čerstvou na koláč. Dobré je i stonky nakrájet na kostičky povařit s trochou medu a skořicovým cukrem. Pak udělat nepečený dort. Do dortové formy dát piškoty na piškoty kompot z Rebarbory , pak zakyslou smetanu a zas opakovat , piškoty , kompot ,zakyslá smetana vrstvíme podle toho jak chcete aby byl dort vysoký. Vrchní vrstva by měla být zakyslá smetana posypaná kousíčky Rebarbory a skořicovým cukrem. Nechat do rána v lednici a pak krájet a papat moc dobré a rychlé. Dělávám často je oblíbený u vnoučat ,začínám Rebarborou a pak pokračuju s tím co zahrádka nabídne ,jahody ,rybíz, maliny, ostružiny, jablíčka , atd..S tím rozdílem ,že vrchní vrstvu ozdobím tím ovocem které je zrovna v nepečeném dortu a střídám posyp , někdy kakaem, někdy oříšky ,jindy kokosem. A když je k tomu třeba zmrzlina nebo šlehačka no tak to je teprve ten správný zážitek .
2Jana P - 10. 5. 2023 17:11
Dík za tip na tu dobrotu
Taky jsem si opsala a budu tvořit.
3akimoro - 12. 5. 2023 09:35
Rebarbora
Už se těším až se objeví na trhu. Miluji rebarborový koláč.
4alava - 15. 5. 2023 00:40
Rebarbora
Ta naše ještě také potřebuje povyrůst, ale pak jí bude dost i na rozdávání a rebarborový koláč z drobenky také peču.
5Marie - 24. 5. 2023 09:21
Rebarbora kompot
Naučila jsem se do uvařené rebarbory přidat "Galaretku" jestli víte oč se jedná... Má to skvělou chuť
img_20230524_092027_jpg.partimg_20230524_092043.jpg
6čeredka - 24. 5. 2023 17:49
Galaretka
??Tu mají v Lídlu??Děkuji za tip...

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024