Úvod > Kavárna > Velikonoce

Velikonoce

(autor: akimoro, dne: 5.4.2017 17:04)

Zkuste oprášit staré rodinné velikonoční recepty. Chtěla bych vyzkoušet zase něco nového. Nejradši osvědčené rodinné recepty. Neškodilo by zavzpomínat na naše dětské velikonoce


Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1čeredka - 28. 3. 2023 14:26
Velikonoce - od akimoro
šlehačkového beránka dělávám - ale to určitě znáš..

3 vejce, 1 šlehačka, 1 a 1/2 hrnku hl. mouky,1 hrnek cukru krupice, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
cukr a vejce utřít do pěny, přidat šlehačku, mouku s kypř.práškem. Důkladně promíchat a vlejeme do vymazané a vysypané formy.
Velmi jednoduché rychlé a zaručené. Beránky peču vždycky pro celou rodinu a vždycky se podaří, jsou velmi jemné a chutní, těsto není díky šlehačce suché, ale pěkně vláčné.Místo očí lentilky,místo nosu rozinku,do tlamičky narašenou větvičku...
130_3391.jpg
2Causa - 2. 4. 2023 20:18
to musí být bašta
Ten recept rozhodně dám své ženě. Je na vaření strašně šikovná a všelijaké recepty sbírá. Z tohoto těsta by se jistě dala dělat spousta všelijakých jiných dobrůtek třeba ke kafi...
3čeredka - 3. 4. 2023 07:47
klidně jí ho dej -
dají se z něho dělat mezi dětmi tolik oblíbené mufíny,bábovka,srnčí hřbet,ovocné koláče,nebo jen tak nalít na plech,potřít marmeládou,na to polevu a třeba kokos nebo ořechy - takové univerzální těsto 52x v roce a pokaždé jiný výsledek.. :)
330402191_549215793843014_5916217936897612566_n.jpg
4Marie - 3. 4. 2023 08:13
Když návštěva klepe na dveře...
To je osvědčený recept a dá se popravdě stihnout za chviličku.
5čeredka - 5. 4. 2023 13:08
Velikonoce II - ještě k článku od akimoro
A moje brněnská babička dělávala na Velikonoce dědovi,který byl od Opavy ,šoldru - z kynutého těsta vyválela placku,do té zabalila kus uzeného nebo klobásu,zamotala do závinu,na plechu nechala dokynout a pak upekla - fotka je ilustrační,já to nikdy nepekla.. :) 500 g polohrubé mouky,42 g čerstvých kvasnic (tj. jeden balíček),1 čajová lžička soli,100 g sádla (vepřové, drůbeží),2 žloutky, asi 200 ml mléka nebo vývaru z uzeného masa, 1 čajová lžička cukru,4 až 6 (nebo i víc) klobás ...
soldra_titul_zkraju.jpg
6Růžena - 6. 4. 2023 08:31
Jidáše
Moje stařenka dělávala Jidáše ,tento recept jsem ještě donedávna taky dělávala místo Mazance .Zaděláme těsto z 50 deka mouky dávám na půl hladké a polohrubé ,trochy cukru,1 Kvasnice, 2 žloudky ,máslo nebo olej asi 15 deka,1 smetana 300ml dochutit citronovou kůrou , přidat i trochu rumu , vanilkový cukr a sůl .Vypracuji těsto nechám kynout ,pak udělám válečky které stáčím do kruhu , potřu vejcem a peču do zlatova . Ještě horké Jidáše se pokapou medem a to je celé kouzlo Jidášů.
7alava - 8. 4. 2023 22:09
Jidáše
Snad jsem je pekla jen jednou, ale povedly se mi. Líbí se mi tvůj přístup, moc se s ničím nemažeš a vždycky to máš dobré. Taky jsem letos narazila v pořadu čt Co naše babičky uměly... na tzv. krachle. Mám tu po tchýni dvě tvořítka, chtěla bych to zase zkusit upéct, i když já sladké už nemohu. Je to podobné jako "boží milosti".

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024