Houby 2014
(autor: Růžena, dne: 6.8.2014 12:16)
Dnešní první lesní úlovek krásní dubáci . Ve smrkové seči je u nás zatím mrtvo jen rostou babky. Už si pochutnávám na výborné houbačce
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat2Marie - 6. 8. 2014 14:55
Houby
Já když jdu do lesa tak stejně "houby" najdu, leda si donesu nějaký to klíště.
Tak si raději zajedu na trh a koupím žampióny, nebo Hlívu.
Ale to co máš v košíčku, to bych si dala říct, Nejraději je mám na smetaně a brambor jako přílohu.
Tak si raději zajedu na trh a koupím žampióny, nebo Hlívu.
Ale to co máš v košíčku, to bych si dala říct, Nejraději je mám na smetaně a brambor jako přílohu.
3knihomilka - 6. 8. 2014 16:01
Houby
To je krásný první úlovek! A u nás nerostou a nerostou. Mám obavy, že ani neporostou, bylo moc dlouho sucho.
4Inka - 7. 8. 2014 07:14
Dubáci
V červnu nebyly -a vynahrazují si to dokonale. Já se do lesa už nedostanu , ráda je sbírám- nádherná procházka zdůvodněná.Tak až v září....Kdo může foťte- je to pastva pro oči.
Začíná mi šílenství beztrnných ostružin- jedna sklenice šťávy a baj baj..Ať se ptáci nasytí.Posekala jsem trávu.Nespala jsem bolestí..
Balím co nejúsporněji a budu odpočívat od vaření a všeho.A nechám se masírovat!
Včera byl už krásný den, teplá noc a dnešek bude zase báječně!Přeji hezké dny...
Začíná mi šílenství beztrnných ostružin- jedna sklenice šťávy a baj baj..Ať se ptáci nasytí.Posekala jsem trávu.Nespala jsem bolestí..
Balím co nejúsporněji a budu odpočívat od vaření a všeho.A nechám se masírovat!
Včera byl už krásný den, teplá noc a dnešek bude zase báječně!Přeji hezké dny...
5Hanka - 7. 8. 2014 23:17
Růženko,
Opravdu nádhera.U nás jen občas nějaký žampion.Snad se taky dočkáme.
6Helena - 8. 8. 2014 23:44
Slovensko
Jedu zítra na zahraniční výlet do Turzovky, tak kouknu, jestli jim tam něco roste
7Růžena - 9. 8. 2014 12:55
6: Turzovka
tam se ti bude líbit i bez hub tam bych se ještě jednou ráda podívala a nabrala si léčivé chutné vody.
8alava - 9. 8. 2014 13:08
6: Turzovka...
....také moc ráda na návštěvu tohoto místa vzpomínám. Od té doby se to tam ale hodně změnilo.
9Helena - 9. 8. 2014 22:01
V Klokočově rostou
Mám obrázek v galerii Příroda. Opravdu na Slovensku rostou, mám jich plný košík, právě jsme se vrátili, zítra bude smaženice!!!
10Růžena - 10. 8. 2014 16:39
9: hřib
ten teda je ! Viděla jsem i další fotky hřibů na FB to sis sebou brala i koš ? Tak obrovské kuřátka jsem ještě neviděla a určitě zbylo i na omáčku z toho obrjanka.Já se chystám jít zítra jestli nás nepostihne předpověď větru a bouřek.
11Helena - 10. 8. 2014 18:08
čtyři koše
Byly jsem tam čtyři babky a nasbíraly čtyři košíky - a ta kuřátka mě taky zmátla - já jich tam spoustu nechala, že to určitě nebudou jedlé lišky (správný název), ale koukala jsem na net, opravdu je to liška a ráno byla smaženice a ještě žijeme :) :) :)
Muž byl dnes taky na lovu, šel narvat černý bez a dělá z toho nějakou speci šťávu bez vaření. Pak to otrhával v kuchyni u dřezu od šťopek a pak jsem chtěla roztrhat já jeho! Celá kuchyňská dostala skvrnitý tyfus a já pak půl hodiny tu linku léčila :) Ty drobounké červené kapičky byly všude, všude, všude - tak mám udělaný neplánovaný generální úklid kuchyně :)
Muž byl dnes taky na lovu, šel narvat černý bez a dělá z toho nějakou speci šťávu bez vaření. Pak to otrhával v kuchyni u dřezu od šťopek a pak jsem chtěla roztrhat já jeho! Celá kuchyňská dostala skvrnitý tyfus a já pak půl hodiny tu linku léčila :) Ty drobounké červené kapičky byly všude, všude, všude - tak mám udělaný neplánovaný generální úklid kuchyně :)
12evelyn - 11. 8. 2014 10:41
11: Černý bez
Tuto šťávu také dělám každým rokem, je rychlá, výborná a dlouho vydrží,,,, tady ještě nejsou kuličky vyzrálé, musí být úplně černé..
13Růžena - 11. 8. 2014 16:53
11: černý bez
po našem kozičky . Štáva je nejen dobrá ale i zdravá a marmeláda taky. Pošli ho natrhat další a udělejte si něco lepšího takovou nedecínku na bolavá tělíčka . Obrat kuličky tak asi z jednoho (koše) trháčku dát vařit s jedním litrem vody nebo i o půl litru víc, celou skořicí plátkem citronu pár hřebíčků pak přecedit přidat cukr dle chuti + vanilkový cukr a hrníček přecezené kávy, povařit aby se cukr rozvařil nechat vychladnout a nalít tam flašku vodky , nebo slivovice a dvě deci rumu . Pak přelít do lahví a užívat a užívat není to silné takže lžičku denně můžou i děti dospělí můžou pořádného frťana. Fakt to vyzkoušej ! Když ta kuchyň vypadá u vás jak skvznitý tyfus tak to vemte jedním vrzem !U nás ještě nejsou zralé ale až budou určitě udělám !
14Růžena - 11. 8. 2014 17:09
Plno hřibů
to byl dneska krásný den v lese . Vememe si jen malé košíky moc toho nenajdem říkala jsem . No a nakonec musela košile dole protože koše byly plné během chvilky a to jsme ani neprošli všechny seče.Sbírat houby to je velká láska ale když je toho pak takové množství ,ale už jsou zpracované některé v sušičce některé podušené vychlazené a v mrazáku. Zítra vyrážíme znova !
15alava - 11. 8. 2014 19:28
14: Plno hřibů...
...tak o tom se mi už ani nezdá a jen tiše závidím. Mně by ten jeden košík krásných zdravých hřibů stačil.
16Marie - 11. 8. 2014 21:30
HOUBY
ty jsou na fotkách dobře vidět, je jich požehnaně.
Když jsem ale viděla, v jakém oblečení jsi v lese byla, tak by mě zajímalo, kolik jsi měla přisátých klíšťat.
Když jsem ale viděla, v jakém oblečení jsi v lese byla, tak by mě zajímalo, kolik jsi měla přisátých klíšťat.
17Růžena - 12. 8. 2014 08:30
16: klíště
jsem si nedonesla ani jedno jen plnou hlavu a záda jehličí. A díky kraťasům a nechráněným pažím jsem trochu víc poškrábaná .Dnes je po dešti chladněji tak vyrážím do lesa oblečená trochu víc. Ovšem to co jsem viděla na tvém odkaze to je možné jen v Rusku závidím ty jahody janky a kuřátka. Václavky tam rostou i na stromech tak to je něco.Při takovém množství hub by mě to ale v lese nebavilo to bych se asi moc neprošla.
19alava - 12. 8. 2014 11:51
16: Houby v Rusku...
...no tohle zažít na vlastní oči, tak z toho rovnou zfamfrním!!
20Růžena - 13. 8. 2014 18:41
v nohách mám spoustu kilometrů
ale stálo to zato zítra ale bude odpočinek prší krásně takže porostou hlavně suchohřiby.