Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > čas cuket přezrálých

čas cuket přezrálých

(autor: čeredka, dne: 25.8.2023 19:04)
málo platné,je čas,kdy vám kde kdo nutí přerostlé cukety..

- je to velice všestranná rostlina,a klidně si z ní můžeme sestavit jídelníček na celý den - od polévky po moučník.Krémovou cuketovou polévku už zná kde kdu,ale - co takhle zkusit zelňačku??

Cuketová polévka alá bílá zelňačka :
Rozpustit kousek špeku nakrájeného na kostičky, na to menší cibuli na drobno a jeden až dva stroužky česneku na plátky, orestovat do skleněna, přidat cuketu (asi +-500g ) nastrouhanou na hrubo, osolit, větší špetku drceného kmínu, špetku bílého pepře a dát dusit. Až je cuketa téměř měkká, což je za chviličku, podlít (klidně i vodou), přidat malou hrstku vloček a dovařit do měkka. Nakonec jsem přidala trochu smetany, co mi zbyla v lednici, nechala dojít téměř k varu a odstavila. Polévku jsem dochutila kapkou octa. Dobrou chuť
... a klidně přidávejte vaše oblíbené recepty na hlavní jídlo i moučníky :).Společně ty cukety přepereme...

čas cuket přezrálých

Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1Růžena - 26. 8. 2023 08:20
Cuketové bramboráčky
Tvoje zelňačka ,tu určitě vyzkouším opravdu neznám a vzhledem k tomu že cuketa se vaří jen krátce tak i pokrm bude v cuku letu. Pokračuji v cuketobraní bramboráky z cuket. Jsou k nerozeznání od bramborových. Nastrouhat cuketu přidat vejce sůl, česnek prostě vše co do bramboráků přidáváte jen s tím rozdílem že, přidáte dětskou krupičku podle potřeby, pak jen osmažíte na sádle nebo oleji, je lepší dělat bramboráčky menší jsou křehčí a líp se obracejí nemají fakt chybu.
2alava - 26. 8. 2023 20:13
Cukety mám moc ráda,
ale letos se mi vůbec nevydařily a ještě mne nikdo jiný s cuketou nepotěšil. Takže jsem si koupila a byla nejprv smažená cuket. kolečka. Přidávám ji do leča, dělám cuketové zelí, no a cukeťák (nákyp) a bramboráčky-cukeťáčky jsou v době hojnosti samozřejmostí.
3čeredka - 8. 9. 2023 07:41
..pro sladký víkend - cuketová buchta...
- asi ji všichni znáte,ale tohle je přesně ten čas,kdy se hodí recept připomenout... Cuketová buchta
Pořád máme doma dost cuket, tak přišla na řadu naše oblíbená, vláčná cuketová buchta na plech.
400g oloupané a nahrubo nastrouhané cukety, 300g polohrubé mouky, 300g cukru moučka (může být i o něco méně, podle toho, jak sladké máte rádi), 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 3 lžíce oleje, špetka soli. Podle chuti může být kakao, oříšky.
Umíchat žloutky s cukrem a olejem, přidat cuketu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, na závěr vmíchat sníh ušlehaný z bílků. Kdo má rád, může vmíchat nasekané oříšky. Já jsem těsto rozdělila na dvě části a jednu obarvila kakaem. Střídavě nalijeme na plech, pečeme ve střední troubě.
Je vyšší, měla jsem víc cukety, takže jsem udělala těsto z dvojité dávky, na plech 40x30cm.
376477588_7339204472762513_5836107325599900638_n.jpg375189129_7339204602762500_2749561503490055562_n.jpg
4Růžena - 8. 9. 2023 08:09
buchta
máš ji fakt k nakousnutí dělávám ji taky půl těsta s kakaem půlku těsta s rumem a místo plechu používám formu bábovky , včera jsem zrovna jednu cuketu použila místo do cuketové buchty do kečupu krásně kečup zahustí a nikdo nepozná že tam nějaká cuketa je.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024