Červená řepa
Konečně došlo i na sklizeň červené řepy.Opranou řepu jsem uvařila po vychladnutí oloupala nakrájela na půl centimetrové plátky a trochu jsem si pohrála.Vzala jsem vánoční vykrajovátka na cukroví a z větší řepy vykrájela minitvary na menší řepu jsem použila ozdobný vlnkovaný nůž.
Pak jsem řepu naskládala do sklenic zalila okurkovým nálevem a do každé skleničky přidala na zavonění pár zrnek fenyklu. Zavařila jen tak aby chytla víčka.Řepa obsahuje důležité minerální látky jako draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek a má i vysoký obsah vitaminu C a E.Posiluje imunitní systém.Povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči.Má pozitivní vliv na zrak. V zimě ze zavařené červené řepy si dělám takový chutný nápoj .Jedno oloupané jaklko ,červenou řepu ,šťávu z jednoho pomeranče, trochu nastrouhaného zázvoru rozmixuju ponorným mixerem .Vyzkoušejte i vy kteří zrovna červenou řepu nemáte v lásce.V této podobě chutná skvěle.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovatČervenou řepu miluji ve všech podobách,
ale od tebe to bude ještě i s pastvou pro oko :-)