Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Červená řepa

Červená řepa

(autor: Růžena, dne: 27.10.2013 18:28)

Konečně došlo i na sklizeň červené řepy.Opranou řepu jsem uvařila po vychladnutí oloupala nakrájela na  půl centimetrové plátky a trochu jsem si pohrála.Vzala jsem vánoční vykrajovátka na cukroví a  z větší  řepy vykrájela minitvary na menší řepu jsem použila ozdobný vlnkovaný nůž.

Pak jsem řepu naskládala do sklenic zalila okurkovým nálevem a do každé skleničky přidala na zavonění pár zrnek fenyklu. Zavařila jen tak aby chytla víčka.Řepa obsahuje důležité minerální látky jako draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek a má i vysoký obsah vitaminu C a E.Posiluje imunitní systém.Povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči.Má pozitivní vliv na zrak. V zimě ze zavařené červené řepy si dělám  takový chutný nápoj .Jedno oloupané  jaklko ,červenou řepu ,šťávu z jednoho pomeranče, trochu nastrouhaného zázvoru rozmixuju ponorným mixerem .Vyzkoušejte i vy kteří zrovna červenou řepu nemáte v lásce.V této podobě chutná skvěle.


Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1Helena - 27. 10. 2013 22:39
červená řepa
Růženko, ty hračičko!
Červenou řepu miluji ve všech podobách,
ale od tebe to bude ještě i s pastvou pro oko :-)
2zorka - 27. 10. 2013 23:42
Červená řepa
My milujeme řepu na řecký způsob. Vařím s octem, osolenou. Cukr nedávám, zdá se sladká sama o sobě. Nakrájím uvařenou na plátky, pokapu olivovým olejem, posypu bezalkou. Jíme teplé.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024