Cibule jak na zabíjačce
Dnes jsem zjistila že cibule začíná klíčit, není se čemu divit, teplá zima tomu pomohla . Rozhodla jsem se razantně zakročit , kdybych otálela cibule by skončila v popelnici. Když jsem ji oloupala bylo toho celá mísa tolik jsme používali dřív na zabíječku.No nakrájet to byla fuška musela jsem 3x odpočívat a usmažit ji to taky trvalo.Konečně se chladí a pak půjde na mrazák. Jestli máte přebytek cibule a chcete ji zachránit tak vyzkoušejte. Do hrnce musíme dát sádlo ne olej ! Nakrájenou cibulku osmahneme pozvolna do růžova tak aby se dostatečně vypařila voda z cibule necháme vychladit a pak naplníme do kelímků nebo sáčků po úplném vychladnutí dáme do mrazáku. Část usmažené cibule ještě naplním do sklenice ,uzavřu víčkem a nechám v lednici. Takhle uskladněná cibulka , ale vydrží kratší dobu lepší je jí v mrazáku. Protože se během týdne chystám vařit guláš tak tu z lednice upotřebím.Pokusila jsem postup nafotit ,fotky nic moc. Foťák dochází a pravá ruka taky.