Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Co takhle dát si tvarůžky ?

Co takhle dát si tvarůžky ?

(autor: Růžena, dne: 14.4.2023 09:14)

Po přečtení receptu na pivní chleba mě napadlo ,že taková tvarůžková pomazánka kterou jsem dlouho nedělala by nebyla špatná. Tvarůžky jsou dnes docela drahá záležitost ,ale zas s přidáním másla a tvarohu je pomazánky dost. Budeme potřebovat 2 balíčky tvarůžků  dobře vyzrálých, máslo , je na vás kolik , jedem plnotučný tvaroh , trochu piva , je jedno jestli 12 stupňové nebo obyčejné , dle chuti přidat hořčici ,a kečup ,  sůl , pepř , drobně nakrájenou cibulku . Dle uvážení můžete přidat i pažitku  nebo petrželovou nať dobré je přidat i malinko tabaska a kdo má rád ostřejší tak trochu pálivé papriky. Pak jen rozmixovat a popřát dobrou chuť. Prvně jsem tuhle pomazánku ochutnala v restauraci  v Lošticích a od té doby ji doma dělám .

Co takhle dát si tvarůžky ?
12974527_1021017584611150_5964926764026088414_n.jpgcimg1995.jpg

Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1čeredka - 14. 4. 2023 09:38
Jo tvarůžky - ty já můžu.. :)
už od mala... táta to pomazánku dělával takhle stejně - hluboko v minulém století - a brávali jsme si ji ssebou s chlebem na nedělní výlety... to byla taková rychna,když to člověk vytáhl z batohu,že nás spoluvýletnici honili slovy i skutky až někam hluboko do lesa...nebo aspoň do půlky rybníka :)
113_3401.jpg
2Causa - 14. 4. 2023 11:33
Jé, syrečky, Romadour... to já rád
Moje ženička vždycky demonstrativně otevře všechna okna, i v zimě a odejde. Ale když na troše oleje osmažím cibulku, přidám nakrájený Romadour a když se skoro roztaví, šoupnu na něj vejce. Pak umíchám - jejda, to je bašta. To si dá také.

Ale přešel jsem na ultrarychlou česnečku:
Do hlubokého talíře dám kmín, drcený česnek, pepř, sůl, majoránku, kousek sádla a na kousky pokrájený Romadour. Zaliji vařící vodou z rychlovarné konvice, promíchám a jdu do toho. S kusem chleba to nemá závadu.
3Růžena - 15. 4. 2023 08:32
ultrarychlá
s Romadurem to neznám ale určitě to musí být lepší než s nastrouhaným sýrem který když nejíš rychle tak se spojí v něco co se každou nabranou lžící polévky táhne od pusy až do talíře. Jen přemýšlím jestli přidáním Romaduru do česnečky pak nepřevyšuje aroma Romaduru chuť česneku,ale chutná určitě bude třeba s názvem ultrarychlá Romadurová česnečka Oblíbené jídlo u nás vede ,jsou to obalované tvarůžky v trojobalu usmažené na sádle . Je to k nevíře ,ale připravené smažené tvarůžky vůbec nevadí ťem strávníkům , kteří při slově ,tvarůžky ,řeknou jenom FUJ a po snězení smažených Tvarůžků se jen zeptají co to byl za sýr.
4Marie - 16. 4. 2023 11:53
Tvarůžky ještě jinak
Dříve jsem nechala uležet tvaroh, až byl pěkně proležený a byl "cítit" tak jsem rozpustila máslo a ten tvaroh přidala, k tomu trochu kmínu a sůl. Bylo to dobré, dokonce velmi dobré, až na tu "vůní" , která se linula z toho tvarohu...
Dnes to dělám s tvarůžku. Dobře zralé tvarůžky nakrájím na malé kousky, kostku tvarohu rozpustím na másle, přidám lžičku jedlé sody trochu kmínu, sůl a za stálého míchání přivedu do varu a míchám dál. Až je to pěkně hladké. Nechám vychladnout a pak si pochutnáme ♥
Tvarůžkové aroma není tak agresivní. ♥
5alava - 16. 4. 2023 22:39
Tvarůžky
Hlásím se též k milovníkům, a to mi připomíná, že už jsem tu drahou dobrotu dlouho neměla a musím to napravit ;-) .
6Růžena - 17. 4. 2023 07:17
Smradlavý sýr
Také jsem dělávala Marie smraďocha manžel ho miloval musí být ovšem kvalitní tvaroh dnešní tvaroh to není ono ,spíš z takového tvarohu se dá vyrobit jen plíseň.Jo ovšem koupený tvaroh z Otinovce to je něco jiného ,to je farma kde z jejich kravského mléka vyrábí všechny pochutiny a tvaroh je opravdu tvaroh .

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024