Houbový pekáček/přišlo mejlem/
(autor: Tereza, dne: 12.9.2013 11:41)
Protože smaženice,řízky,maso na houbách,bramboračka jsou známé-Posílám recept od Pepi Tichého z Čáslavy,za což mu nepřestanu do smrti děkovat. Deset 15 cm nejlépe hřibů,nebo podhřibů,překrojit a dát do pekáče.Na troše másla nebo oleje nakrájenou slaninu opéc v pekáčku.Pak do něj vrátit houby posypané grilovacím kořením,nebo paprikou,solí pepřem česnekem,nebo nějakou jinou směsí,kterou máte rádi.Pak se houby polejou smetanou ke šlehání a dají se do vyhřáté trouby na 250stupňů na hodinu.Podává se s bramborem nebo chlebem.Recept jsem zatím nevyzkoušela,přišel dnes.Může to být bašta pro dva až tři lidi.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat1Jarka - 24. 9. 2013 16:49
Houby
začaly se v lese pěkně množit a já už taky nevěděla na chatě co vařit.Na vymaštěný pekáč jsem nakrájela vařené brambory,osolila,opepřila.Nato jsem pokladla turistický salám nakrájený na plátky / hezky to provoní / no a dále usmažené houby.Pokračuje se dokud máte do pekáče co plnit.Chvíly zapeču a potom zaleji vejci.Jsou to vlastně zapečené brambory,vylepšené houbama.Je to ale mňamka.
2zorka - 24. 9. 2013 17:13
1: Mňamka
Zkusím to, ale až mi naši něco z lesa přinesou. Dneska sice na procházce náš pejsek našel pravého a zdravého hřibka, ale je jen jeden. :-(
3Jarka - 25. 9. 2013 09:04
Zorko
hezký den přeji a houby rostou letos hodně,tak snad taky něco nasbíráte.Zapoměla jsem napsat,že ty brambory když se zalejou vejci,tak ještě zapéct,ale to je jasné,viď?Je to dobrý a já to trochu víc omastila a oblizoval se i náš kocour.Haha.
4zorka - 25. 9. 2013 12:18
3: kocour
Co je to za kocoura, že jí brambory a houby? Pokud se nejedná o kocourka dvounohého. :-)
5Jarka - 25. 9. 2013 13:45
Kocour
je obyčejný,rok starý a maštěný brambory má rád.Že vylízal i houby jsem se divila taky,protože jich tam bylo dost,ale jak jsem to víc omastila,tak holt mu to chutnalo.No a tomu dvounohému / to je syn / to chutnalo taky.