Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Kuře pro dva

Kuře pro dva

(autor: penzista, dne: 27.6.2023 16:40)

Občas dostaneme chuť na kuře, které je pro dva důchodce najednou moc a druhý den ohřáté už to není ono. Tak sem udělal "operaci" a vyřízl opatrně prsa tak, aby kůže zůstala, vyplnil nádivkou a spíchnul špejlí, stejně jako vnitřek. Měli jsme jednou upečený spodní díl s knedlíkem, a druhý den byly kuřecí řízky s bramborem a okurkovým salátem. U nás mají v řeznictví mražená kuřata "Ricola" z Uherského Brodu, je to výrazný rozdíl oproti "Vodňanským" kuřatům ze supermarketu. 


Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1Růžena - 28. 6. 2023 08:17
kuře pro jednoho
Kuře normálně upeču celé na másle a pak ho jím 4 dny první den spotřebuji kýty s bramborem, 2 den křídla s rýží , 3 den prsa, a 4 den zbytek oberu a udělám rizoto . Pro návštěvu dělám omáčku kuře na paprice se smetanou a knedlíkem je toho hodně. Někdy si dopřeju plněnou kapsu. Dvě kuřecí prsa mírně naklepu a plním špenátem, sýrem,slaninou okořením zabalím a upeču .2 proto abych měla i na druhý den.
2Causa - 28. 6. 2023 14:16
Kuře na vícekrát
My kuře běžně rozebereme - prsa, nohy, křídla, kostra s kůží a odřezky a je toho habaděj. Pečené, smažené, polévka, rizoto, s omáčkou a brambory, knedlíky, těstovinami, rýží. "Nádivka" se udělá a upeče zvlášť a pak přidá na talíř, no, co bych povídal. Člověk v létech toho moc nesní a vepřové i hovězí, když je dobré, tak není špatné, ale pak je nám poněkud těžko od žaludku. Tak raději drůbež a ryby.
3penzista - 28. 6. 2023 14:52
Není kuře, jako kuře ?
Já se předem přiznám, že jsem mlsný a tak se zeptám, kde a jaké kupujete kuře ? Domácí z volného výběhu, z ověřeného velkochovu které se vám osvědčilo, nebo kupujete v supermarketu ? To poslední mi vždy připomene scénku z filmu "Křidýlko, nebo stehýnko", které u nás dokáží dodat na stůl, od vylíhnutí z vajíčka za 28 dní. https://www.youtube.com/watch?v=63AkqzNADZY
4Růžena - 29. 6. 2023 09:50
scénka z filmu
Dlouho jsem tento film neviděla a ukázka pobavila. Při sledování mě napadlo tohle je určitě naše budouctnost , tedy ne nás starých ale našich vnoučat a pravnoučat jednou budou jíst kuře z laboratoře, vlastně umělá strava se konzumuje už od narození třeba jako náhrada za mateřské mléko .pokračuje a zdokonaluje se co říkáte na manu ? Tekuté jídlo Mana je k dostání v podobě nápoje nebo prášku, který stačí smíchat s vodou. Podle výrobce tento nápoj obsahuje látky nezbytné pro zdraví člověka – a tak má dobrý vliv na imunitu, metabolismus, stav pokožky nebo třeba zrak. Unikátní strava budoucnosti však postrádá to, co z lidí dělá gurmány – chybí chuť, vůně jídla i barvy, které potravě dodávají šmrnc .Tohle prý někdo dokonce konzumuje Tak dobrou chuť.
5penzista - 29. 6. 2023 19:53
scénka z filmu
Budoucnost se ale už naplňuje. Myslíš, že je normální, aby kuře z Vodňan vyrostlo do dospělosti za těch 28 dní, bez něčeho jako jsou anabolika, která do sebe cpou kulturisti, aby jim narostly rychle svaly ? Kuřata jsou v halách bez oken, krmená jen speciálními směsmi, nikdy neviděli denní světlo ani trávu. "Den" se jim nastavuje načasováním umělého světla, neznám přesně časy, ale je to asi takto, 4hod. světlo, 4hod. tma a tak se opakuje. Kuřata z těchto chovů nejím a raději si připlatím na kuře které roste ty tři měsíce a je krmeno normálním krmením. O chuti nemá cenu psát, je to velký rozdíl.
6Růžena - 30. 6. 2023 09:25
chudinky slepičky
tak je trápit ,asi přestanu kuřecí maso jíst ?Vždy jsme měli přísun drůbežího masa ze svého chovu . Po smrti manžela jsem slepičky darovala .Nikdy jsem při kupování kuřecího masa nepřemýšlela jestli je z Vodňan nebo s Polska .Asi začnu. Jiné je to s vepřovým a hovězím , to jezdíme do nedaleké masny kdy maso z místního chovu sami poráží a prodávají čerstvé a z vepřového dělají i zabíjačkové pochoutky taková jitrnice je jak z doma vykrmeného čuníka.
cimg3737.jpg
7penzista - 23. 7. 2023 20:20
Jak griluju kuře
Když máme grilovat kuře venku, tak ho nasolím den dopředu. Před grilováním ho okořením a ovařím krátce v páře, jen tolik, aby z něj po píchnutí jehlou ke kosti netekla šťáva s krví. Stačí 5-15 min podle velikosti, nesmí se vařit dlouho, aby se nerozpadalo. Do mazání přidávám lžičku medu, aby chytlo hezkou barvu. Jamile vypadá na povrchu hezky, tak je hotový a není to navrch spálený a u kostí krvavý.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024