Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Mletá zelenina

Mletá zelenina

(autor: Růžena, dne: 2.10.2013 09:07)
Mletá zelenina

Tak jak každoročně nastala sklizeň na zahrádce mrkve petržele,celeru kedlubnů  atd.. Mrazáček malý tam se toho moc nevejde ,ty časy kdy se uchovávala kořenová zelenina v písku nebo mechu ve sklepě je dávno pryč.Kořenovou zeleninu dobře očistíme ,otrháme i nať libečku ,celerovou a petrželovou,i trochu mladého kopru a zelené majoránky,pažitky,nepálivé kozí rohy,ze 3 papriky,oloupeme cibulu a česnek .Podzimní kedlubny,květák.Pak vememe mlýnek a meleme a meleme.

Jak je vše pomleté nasypeme sůl přiměřeně  na 3 kg zeleniny necelé kg soli . Podle množství zeleniny víc ,dobře promícháme a naplníme skleničky ,zavíčkujeme ,nezavařujeme. Používám pak tuhle namletou zeleninu do polévek ,pod maso i guláše.Před použitím  zeleninu dám na cedník a propláchnu pod tekoucí vodou aby se opláchla sůl .


Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1knihomilka - 2. 10. 2013 09:52
Mletá zelenina
Růženko, co je přiměřeně? Abych nedopadla jako v pohádce "Byl jednou jeden král". Nedivím se, že jsi pracovala celý den, ale skleničky vypadají krásně. Máš svatou trpělivost.
2Inka - 2. 10. 2013 10:11
Nádhera
Vypadá to moc dobře.Že bych taky oškubala vše, co ještě na záhonech zbylo? Rozsekám to v robotu .A kolik té soli a jak dlouho vařit?Sůl to konzervuje asi a tak 2O min? Aby to nebyla salakvarda. Mám mrazák plný ovoce a cuket nastrouhaných , tak uvítám nový způsob uložení. Taky jsem sušila a to není ono.
3Růžena - 2. 10. 2013 12:27
kolik soli ?
Mám vyzkoušeno na 3 kg zeleniny necelé kilo soli.Když máš robot bude to hračka ! POZOR !! Inko zeleninu nevař ! Ta se umele i s natí a syrová se promíchá se solí a nacpe do skleniček NEZAVAŘUJE se jen pořádně utáhnout víčka ! Ve špajzu vydrží nekazí se ! Mám strašně ráda takovou rychlou polévku kdy 2 polévkové lžičky zeleniny v soli propláchnu pod tekoucí vodou hodím do kastrolku na lžičku másla nechám oprančit přidám dvě lžičky krupice jedno vejce zamíchám a zaleju vodou a nechám chvilku povařit.Nesolím !!! Zelenina i po propláchnoutí si trochu sole drží.To platí i když zeleninu naloženou v soli používám do vývarů dosoluji až pak.
4Růžena - 2. 10. 2013 12:38
1: přiměřeně
Dopíšu i k receptu na 3 kila zeleniny necelé kilo soli.
5zorka - 2. 10. 2013 13:34
Zelenina
Taky jsem to dlouhá léta dělala, i když jsem musela z kupované zeleniny.Měla jsem to ráda.Ručně jsem strouhala. Dneska, když se s tím vnucuji, nechtějí to. Raději kupují zeleninu čerstvou kořenovou. Pod maso se pak u nás dělají zavařovaná rajčata s paprikami a cibulí. To máme z vlastní úrody.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024