Oukrop
(autor: Růžena, dne: 17.3.2023 08:51)
To to voní právě se na plotně vaří v naší rodině oblíbená polévka ,kterou nazýváme oukrop. Potřebujeme kroupy kvašené zelí hodně hříbků v zimě používám sušené, kus uzeného masa pokrájeného na kostičky, kořenovou zeleninu, česnek, sůl, bobkový list a nové koření. Vše vaříme do změknutí. Můžu vám říct že taková miska této polívky zasytí natolik, že se vaří u nás jako hlavní jídlo. Dnešní fotka polívky je nahrazená fotkou z minula protože ještě ta dnešní bublá na plotně . Navíc je velmi levná drahá položka je jen to uzené.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat1Causa - 17. 3. 2023 18:18
Oukrop
A nešlo by dát místo uzeného uzená žebírka? Podle mne by tomu dala takový výraznější šmak a jsou trochu levnější. Já osobně jsem je vždycky rád obíral.
2Růžena - 18. 3. 2023 08:26
Žebírka
samozřejmě žebírka také používám , ještě lepší je uzené koleno nebo uzený ocásek .Žebírka a ostatní uzené , přiměřeně aby nezanikla chuť hub. Tentokrát zbyl kus uzeného tak to bylo ,co dům dal teda lednička.
3Petr - 11. 6. 2023 20:55
Oukrop
se u nás dělá jinak. Základ je voda ve které se vařily oškrábané brambory, přidá se česnek, majoránka, doma škvařené sádlo a do horké polévky na talíři se klepne vajíčko. U stolu se přidává na kostičky osmažená houska.
4Růžena - 12. 6. 2023 06:25
Oukrop
Takhle se u nás vaří česnečka . Oukrop se asi nazývá proto, že základ polévky jsou kroupy. Vyzkoušej ani to uzené tam nemusí být.