Saláty
(autor: Petr, dne: 15.8.2023 12:33)
Je doba, kdy u nás dozrává hodně rajčat a máme ještě okurky nakládačky. Dělám různé kombinace a naposledy sem dělal majonézový, rajčato okurkový. Dobrý je i druhý den. Kdo to nedělá, tak to zkuste. Rajčata a okurky pokrájím na kousky, lehce osolím a přidám trochu cukru, majonézu přiměřeně, cca ze 0,2L oleje na celkový objem 2L salátu. Do druhé dne to v ledničce krásně pustí šťávu a majonéza se promění ve výborný dresink. Samozřejmě jdou přidat i další ingredience podle chuti.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat1Růžena - 17. 8. 2023 09:50
Je doba sklizně
okurky rajčata cukety, to jsou suroviny které má asi každý rád. Růžné saláty dělávám také ale bez majonézy. Okurkový salát ten je výborný se smetanou nebo kefírem. Rajčata nakrájená na plátky a chleba s máslem to je výborná večeře. Cukety přidávám do rajčatového protlaku krásně ho zahustí to samé když dělám kečup. A cuketovou buchtu tu zná asi každý. Zrovna dnes budu dělat k výpečkům cuketové zelí . Dají se udělat i bramboráky . Miluji tohle dozrávání plodů zahrádky.