Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Škvarky

Škvarky

(autor: čeredka, dne: 22.10.2023 09:58)
škvařila jsem sádlo -

- možná se vám to taky už někomu stalo - ve finále se vábně vyadající škvarky rozpadly na mikročástice... něco dám do pagáčů,ale protože u nás pomazánku nikdo nejí,vzpoměla jsem na babičku a její mřížkový škvarkový koláč... hledala jsem v receptech - a už se chladí...potírala jsem malinovo-rybízovou marmeládou...jdu s vnučkama na výstavu,doufám,že na nás zbude ..

Škvarkový mřížkový koláč

140 g vepřových škvarků - pomlet,3 lžícesádla,špetka mleté skořice,1  vanilkový cukr,200 g moučkového cukru,350–400 g hladké mouky

½ prášku do pečiva ,1 vejce,asi 5 lžic plnotučného mléka

všechno rukama zpracovávám tak dlouho,až se těsto podobá lineckému.Potom rozdělím na dvě nestejné části - tu větší vyválím,potřu pikantní marmeládou nebo povidly,z té druhé vyválím válečky,kterí kladu před sebe - komu se chce,může vykrájet i pár tvarů formičkama na cukroví a dát je sem-tam do těch okýnek.. :)

Pěknou a hravou podzimní neděli přeju...  


Škvarky
394015971_1532254190862754_6844779396804266261_n.jpg394356468_1532253984196108_7091338785028225718_n.jpgimg_obrazky.jpg394625977_1532254140862759_7327253005697756015_n.jpg

Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1Jana P - 22. 10. 2023 17:34
Čeredko, moc díky za recept, moc se hodí
Také jsem, bohužel, na takové sádlo natrefila, místo úhledných škvarečků neuvěřitelný bablajs, kdoví, co nám to sem dovážejí. Ten koláč jsem kdysi taky dělávala, byl dobrý.
2Růžena - 23. 10. 2023 07:57
škvarky jinak
recept opsaný díky vypadá dobře a určitě bude i dobrý . Zrovna jsem minule vyzkoušela pečené škvarky . Zaujal mě recept v telce tak jsem si koupila kilo sádla a podle receptu jsem vydrhla 2 zavařovací sklenice , oloupala česnek ,syrové sádlo nakrájela na menší kostičky, na dno sklenice jsem dala podrcený česnek s trochou soli , a pak navrstvila pokrájené sádlo , nesmí se tam napěchovat , nechat volně . Sklenice nesmí být plná . Pak jen na vrch sklenice dáme alobal . Do vyhřáté trouby dáme plech na který dáme zavařovací sklenice naplněné pokrájeným sádlem a asi 45 minut pečeme na 180 stupních horké pak opatrně vyndáme , odstraníme alobal a zavíčkujeme. Můžu říct , že tak dobré sádlové škvarečky jsem nikdy nejedla. Původně jsem si nebyla jistá jestli v tom receptu na slovenské pečené škvarky dávali na dno plechu trochu vody tak jsem vodu nedala a nic se nestalo. Škvarečky nakrájejte opravdu na malinké kostičky .
3alava - 23. 10. 2023 20:12
Škvarky
Děvčata, umíte móc dobře dělat chutě, díky! Tak jestli mi zítra opravář opraví troubu, hodím si korunou, co upeču nejdřív :-) . Ahój! :-))

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024