Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > taky vám babička vařívala

taky vám babička vařívala

(autor: čeredka, dne: 8.1.2024 10:49)
ohlédance maštěné větrem??

Hledala jsem recept - a našla... čerstvé houby v tuto dobu nejsou nedosažitelné,žamiony nebo hlívu v obchodech se dají koupit vždycky... a může to být velmi,velmi dobré...

Ohlédance

  • 700gr brambor, kmín, sůl, 4dcl mléka, 100 gr hrubé mouky, 1 vejce, větší cibule, 50 gr vepřových škvarků, 200 gr čerstvých hub, 2 lžíce sádla

Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a zalijeme vařící vodou. Přidáme sůl, kmín a uvaříme tak, aby byly měkké, ale zůstaly celistvé. Mléko osolíme, zavaříme, přidáme kousek sádla a zasypeme moukou a mícháme tak, až se nám těsto nelepí na nádobu. Necháme vychladnout, přidáme vejce, dobře promícháme. Lžící vykrajujeme noky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou. Jemnou cibuli usmažíme do růžova, přidáme plátky hub, orestujeme, přidáme překrájené škvarky a necháme prohřát. Scezené brambory promícháme s uvařenými noky a připravenou směsí ze škvarků. Můžeme použít jako přílohu i samostatné s různými saláty.


Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1Růžena - 8. 1. 2024 11:23
ohledance
vidíš málem bych na ně zapomněla sice si pamatuji , že jsme jim jako děti říkaly omaštěnce ,ale postup byl stejný ,často bývaly škvarky nahrazené jen tou cibulkou a sádlem ale byla to velká dobrota zato hub tam bývala spousta. Určitě si tohle málem zapomenuté jídlo znovu připomenu a houby využiju svými sušenými .Dík za vzpomínku na tak jednoduché a výborné jídlo bývalo to jídlo chudých a jedli jsme ho často,
2alava - 8. 1. 2024 19:59
Toto jídlo
sice neznám, ale soudím, že by mi vzhledem k ingrediencím šmakovalo, navíc mám ráda prostá jídla.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024