taky vám babička vařívala
Hledala jsem recept - a našla... čerstvé houby v tuto dobu nejsou nedosažitelné,žamiony nebo hlívu v obchodech se dají koupit vždycky... a může to být velmi,velmi dobré...
Ohlédance
- 700gr brambor, kmín, sůl, 4dcl mléka, 100 gr hrubé mouky, 1 vejce, větší cibule, 50 gr vepřových škvarků, 200 gr čerstvých hub, 2 lžíce sádla
Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a zalijeme vařící vodou. Přidáme sůl, kmín a uvaříme tak, aby byly měkké, ale zůstaly celistvé. Mléko osolíme, zavaříme, přidáme kousek sádla a zasypeme moukou a mícháme tak, až se nám těsto nelepí na nádobu. Necháme vychladnout, přidáme vejce, dobře promícháme. Lžící vykrajujeme noky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou. Jemnou cibuli usmažíme do růžova, přidáme plátky hub, orestujeme, přidáme překrájené škvarky a necháme prohřát. Scezené brambory promícháme s uvařenými noky a připravenou směsí ze škvarků. Můžeme použít jako přílohu i samostatné s různými saláty.