Vánoční perníčky
Půl kg hladké mouky,2 vaječné žloutky,asi půl,kg medu,anýz ,badyán,skořice,fenykl,zázvor,hřebíček ,špetka mořské soli,trochu prášku do pečiva 10 deka cukru.
Rozehřejeme med který přidáme do mouky paple se to takže nejlépe je když na rozmíchání použijeme mixer.Jak je těsto vychlazené a vláčné zabalíme do folie a dáme do lednice. Necháme do rána odležet a teprve pak do těsta přidáme všechny další suroviny a dobře propracujeme pak zas zabalíme do folie dáme do lednice a necháme zas odpočívat. Na pomoučeném válu vyválíme těsto na 4 mm těsto je i tak lepivé ale mouka pomůže.Vykrajujeme tvary a pečeme.Tenhle recept používala moje maminka perníčky se daly jíst tak po 14 dnech .Já používám do těsta méně medu asi jen 3 lžíce a kupuji perníkové koření a přidávám trochu kakaa perníčky se pak nemusí péct tak dlouho dopředu.Perníčky na fotkách jsem nedělala já ale jsou od mojí kamarádky byla jsem jí je jen vyfotit ale voněly přenáramně.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat50 deka hladké mouky
trošku prášku do pečiva
1O deka cukru
5 deka medu
1celé vejce +jeden žloutek
15 deka másla
pernikové koření,skořicový cukr,trochu kakaa,kardamonu,trochu rumu.
Údajně měla stará 60, když ji "zakonzervovali" přes 9 tis. položek (node). Ala
P.S. Vyzkoušela jsem vyhledávání podle hesla (např. Bezděz - vím, že jsem o něm několikrát psala) a vypadlo toho dost, ale je to zmatečné - najdete samotnou fotogalerii, pod ní text bez komentářů a o kus dál je to se vším všudy - zápisník, fotky i komentáře. Důležité je nijak se na 60 nepřihlašovat, jít rovnou vlevo na "Vyhledávání v archivu" a zvolené heslo, nebo klíč pro hledání vpisovat do okénka "Google-vlastní vyhledávání".