Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

(autor: Růžena, dne: 7.9.2024 16:21)

tak jako asi každému, kdo má zahrádku a pěstoval rajčata a papriky ,tak letošní rok se opravdu vydařil nadměrně.Záplava rajčat ,ta se zpracovává dva týdny , kečup,protlak, rajčata všude rajčata ,ani chuť nějaké sníst není.Zavařovačky došly do posledních jsem zavařovala červenou řepu a v košíku další rajčata a papriky na mě volají ,dělej s náma něco. A tak jsem nakoupila sklenice a víčka  a 2 kila bůčku sice letos hříbky nejsou , jinak bych je do receptu taky přidala ,ale i tak jsem se do bůčkové pomazánky pustila. Určitě jestli máte velkou úrodu rajčat a paprik tak vyzkoušejte ,na čas trochu náročnější ,ale opravdu je to mňamka. Já jsem děla ze 2 Kg ale múžete dělat i z poloviny. Budete pořebovat 2 Kg RAJČAT                                                                                                                                                     2Kg PAPRIK                                                                                                                                                      2 Kg LIBOVÉHO BŮČKU BEZ KOSTI                                                                                                               4 VELKÉ CIBULE                                                                                                                                             ČESNEK DLE CHUTI já dala 4 palice                                                                                                                1KOZÍ ROH NEBO FEFERONKU                                                                                                                      PŮL BALÍČKU DEKA                              Omytá rajčata a papriky  nakrájet na větší kusy ,cibulu také , přidat časnek  a feferonku, nemusí být kdo nemá rád ostré já dala  1 kozí roh a nebylo to vůbec poznat že tam je.Bůček nakrájíme také na větší kusy. Vše dáme do velkého pekáče,a zasypeme půl balíčkem deka. Nepodlíváme , pustí hodně šťávy z rajčat a paprik ,nesolíme , jen přidáme trochu kmínu a pár snítek rozmarýnu. Přiklopíme a pečeme v troubě. Jo a bůček ten musíme koupit i z kůží . Pekla jsem asi 2 hodiny na 170. Pak nechat vychladnout ,pomlít vše a naplnit do sklenic. Musí se zavařovat  hodinu a půl ,pak sklenice vyndat a nepřevracet dnem vzhůru.Trochu jsem vám to nafotila                           

Bůčková pomazánka
cimg8020.jpgcimg8023.jpgcimg8019.jpgcimg8017.jpgcimg8022.jpgcimg8025.jpg

Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1akimoro - 11. 9. 2024 12:32
Růžo to určitě vyzkouším. Vypadá to zajímavě. všechno 1:1 je snadné si i zapamatovat, na trhu koupím rajčata a papriky. Do malých skleniček a mňmaka na několikrát
2akimoro - 20. 9. 2024 15:41
Růžo pomazánka je výborná, normálně bych řekla, že je žravá. Teď už jenom zavařit. Já nedala deko, ale dala jsem pragandu, což je rychlosůl a taje základem deka. Přidala koření a hořčicové semínko.
dsc05449.jpg
3Růžena - 20. 9. 2024 19:17
pomazánka
to je supr nápad , právě jsem si před chvílí rozdělala taky sklenku a fakt je moc dobrá, příště jak budu dělat přidám víc feferonky a hlavně jestli budou příští rok houby tak tam je taky přidám.
4akimoro - 20. 9. 2024 20:14
Nedělala jsem to v troubě, ale využila pomalý hrnec, za tři hodiny se maso rozpadalo, já chodila olizovat a ještě teplý jsem chutnala. To jsi měla moc dobrý nápad, já jsem úplně nadšená a navíc skýtá možnosti jí zdokonalit. Je zkrátka super.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024