Finta na pečení
(autor: zorka, dne: 22.8.2013 23:40)
vařený sníh
Víte, že je lepší sníh do trubiček nebo na indiánky nevařený? Ušlehá se sníh, do kterého se pomalu zašlehá rozvar z cukru. Je to jednodušší a nechytá se mísy jako při vaření. Tenhle nápad sem dávám proto, abych odzkoušela klub.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat2akimoro - 24. 8. 2013 08:45
Sníh
Vidíš já zas jiný sníh nedělám, ani mě nenapadlo sníh vařit. Zkus sem napsat jak se dá sníh do trubiček uvařit, to neznám. Růža
3zorka - 24. 8. 2013 09:13
Sníh
Běžný poměr bílků a cukru se ušlehá a pak se dá mísa nad páru a šlehá a šlehá, až je cukr rozpuštěný. Pak se sundá a šlehá a šlehá a šlehá, až je studený. Je to pracnější a ten vařený sníh se přichytává na stěny. Takže nedoporučuju. Zajímavé, že jinak jsme to neznali.
5akimoro - 25. 8. 2013 09:51
bez-nadpisu
Zorko tohle zkoušet nebudu, je to dost pracný.Jen bych dodala ke tvé radě, že je třeba cukr hlídat, aby byl akorát. Já ho zkouším něčím co má očko a je po ruce. Strčím očkem do cukru a zkusím fouknout, když se objeví bublina je akorát. Taky se to dá zkoušet na nitku. To se zase vytáhne vařečka s cukru a nechá se volně stýkat, když udělá nitku je dobrý.