Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Koláč Fešák

Koláč Fešák

(autor: akimoro, dne: 14.3.2015 19:04)
Honila mě mlsná a tak jsem udělala koláč Fešák, recept mám od sestry a je moc dobrý tady je.

Těsto                                                                                Krém

1 hrnek cukru                                                                    2 tvarohy        

1/2hrnku oleje                                                                    2 vejce   

2 vejce                                                                             2 vanilkové pudinky

2 hrnky polohrubé mouky                                                 cukr podle chuti (asi deset deka)    

1-2 lžéce kakaa                                                                 1/2 hrnku mléka ( Dávám podle tvarohu,                                                                                                      když mám vaničku nedám žádný )

 1 prášek do pečiva

1 hrnek mléka 

                                                namočené rozinky 

                                                  loupané mandle

Surovimy na těsto umicháme a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech,suroviny na krém umícháme a lžící klademe na tmavé těsto libovolně, nebo se dá nastříkat sáčkem, na vrch nasypat namočené rozinky a loupané mandle. Já dávám brusinky a mandle lupínky.

 Péct aso 30-35 minut. 


Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1alava - 14. 3. 2015 19:28
Koláč Fešák...
...díky, to se mi zrovna moc hodí, zítra čekám návštěvu a nesehnala jsem odpol. v Penny chlaz. list. těsto. Ingredience mám a hrnkový koláč je brnkačka. Tuhle jsem poprvé v Lidlu narazila na chlaz., již vyválené kyn. těsto na koláč. Vyzkoušela jsem a bylo to hned a moc dobré. Nizoučká "metýnka" - jak říkávala maminka - dala jsem na ni rozdělaný tvaroh, okap. meruňk. kompot a drobenku. Mňamózní.
2Inka - 14. 3. 2015 19:56
Fešák
Strakatý -jak jsem ho viděla, myslela jsem, že je to bublanina.Dělala jsem jahodovou.Ten pudink k ovoci je výborná náplň, tedy spíš poleva.Někdy fešáka udělám.Bez mandlí a hrozinek...
3alava - 14. 3. 2015 20:50
Fešák...
...tak na to, žes nám ho vyfotila, jsem přišla až teď, že chci také přidat nějaké fotky. Když se ten tvaroh dá do sáčku a na to tm. těsto nastříká podél a napříč, je to asi buchta "žirafa"? Schválně porovnám recepty.
4knihomilka - 15. 3. 2015 00:01
Koláč
vypadá lákavě a rychle hotový.
5akimoro - 15. 3. 2015 08:12
2:
Mandle ani rozinky nejsou třeba. Dá se na něj dát co koho napadne. Jahody, broskve meruňky, třešně. Fantazii se meze nekladou.
6Růžena - 15. 3. 2015 18:18
fešák koláč
u nás tento koláč známe pod názvem prošívaná deka suroviny jsou stejné jen se tvarohová náplň na vrch buchty na plechu leje do tvaru čtverců a po upečení vypadá jak prošívaná deka je fakt moc dobrý jen se tam nepřidávají hrozinky místo nich někdy tvaroh vylepším kokosem.
7akimoro - 15. 3. 2015 18:38
6:
Prošívanou deku znám. Do tvarohu nepřijde pudink a na vrch se nesypou mandle ani rozinky. I chuťově je trochu jiná, do tmavého těsta se přidává trochu skořice.
8alava - 15. 3. 2015 18:41
6: Fešák...
...já jak jsem šla hledat ten svůj podobný recept, tak na mne vypadnul letáček od Hery na Zlatou buchtu. Také těsto s tvarohem a bylo to jen do malé podlouhlé silikon. formy a ještě jsem od všeho ubrala, což mi pro návštěvu stačilo. Tak jsem nakonec upekla ji a měla také úspěch.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024