Mrkvová marmeláda
(autor: akimoro, dne: 11.9.2014 16:19)
Nejdřív jsem jí brala s rezervou a protože jsem nechtěla urazit tak si jí vzala skleničku na ochutnání. Její chuť mě překvapila a tak jsem si dnes zavolala o recept. Je naní dobré, že se nechá dělat i ze zmrazeného ovoce.
1/2 kg mrkve, 1 litr vylisované šťávy z angreštu, 800g cukru a jeden gelfix. Na to mnžství stačí 600g cukru, ale v receptu je 800g.
Já jí zkoušela z mrezeného rybízu a tady je recept: 1 kg mrkve, 1 litr vylisované rybízové štávy, 800g cukru, 1 gefix.
Postup: mrkev se uvaří do měkka a rozmixuje, přidá se šťáva z ovoce a svaří se o jednu třetinu, přidat cukr a gelfix podle návodu.
Její chuť i barva vás mile překvapí.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat1Inka - 11. 9. 2014 18:22
Je to super nápad
Tou mrkví se marmeláda zahustí.Celfix vynechám?.Dnes jsem vařila zase ostružinovou, ale mám řídkou blumovou a zkusím to mrkví zahustit...zkoušela jsem i vyždímanou kaší z jablka.
Koláče mě čekají před poutí...
Koláče mě čekají před poutí...