Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

(autor: knihomilka, dne: 20.12.2013 16:53)
Vánoce jsou za dveřmi, přestože je cukroví napečené, vzhledem k dietě přemýšlíte čím nahradit vánoční cukroví, máte-li chuť na něco sladkého? Máte rádi jablíčka a chcete vyzkoušet něco jiného než štrúdl? Vyzkoušejte kompot z jablek.

RYCHLÝ JABLKOVÝ KOMPOT

Ingredience:
Jablka (podle počtu strávníků), cukr, 3-4 kusy hřebíčku, 2 kousky celé skořice, citron

Postup:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr (podle chuti a sladkosti jablek), hřebíček, skořici. Povaříme do změknutí ovoce a přidáme citron dle chuti. Dá se konzumovat teplý i vychlazený. Je výborný na chuť. A je to mňamka. Dobrou chuť.


Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1zorka - 20. 12. 2013 17:55
Kompot
Tohle já miluju, ale nedávám cukr. Asi záleží na kyselosti jablek. Někdy jablíčka strčím na 4 min do mikrovlnky jen lehce pokropená. A taky jsou dobrá pečená celá i se šlupkou.
2Inka - 20. 12. 2013 19:16
1: Jablíčka
Moc nám chybějí!Letos se neurodilo.Jak jsme si jich vloni nevážili, když jich bylo mnoho, že se nadaly zpracovat!Kupujeme, ale k jídlu, ne k vaření.Tyto kompoty- říkáme tomu čaj, když je konzumujeme teplé.Pečená jablíčka na másle se skořicí, přesnídávky s pudinkem,nákypy a hlavně štrůdly.Nejoblíbenější moučník.Na vánoce bude, ale už ne taková kvanta...
3akimoro - 21. 12. 2013 08:15
bez-nadpisu
Rychlý kompot taky dělám, ale přidávám ještě badyan. Jablka jsou vděčná surovina v kuchyni. U malých jablíčka se vydlbne jadřinec a místo něj se dát rybízová marmeláda, uvázat do uzlíčku z lístového těsta, potřít vajíčkem, dát upéct. Nebo s prostředka vydlábnout jadřinec, dát med a skořici s trochou badyanu, dát do pícky na jablka, zapálit pod ním svíčku a provonět si byt jablkem a kořením a nakonec si ještě pochutnat na jablíčku. Letos toho bude po skrovnu, jablíčka se u nás neurodila a ta kupovaná nejsou dobrá.
4Marta - 22. 12. 2013 00:40
3: Jablíčka, kompot z nich atp.
Co to je pícka na jablka? To musí být hodně dobré. V tom lístkovém těstě to musím vyzkoušet. Kompot je taky prima, ten znám dělávala ho moje tchyně. Já vlastně kdysi taky. Musím to oživit. Jo a do té marmelády dám krapet rumu. To bude vůně! Musíme nakoupit jablíčka.
5Růžena - 22. 12. 2013 05:58
kompot
přesně tak ho dělávám, jen nedávám cukr mě chutná víc studený .Přesnídávky,štrůld,křížalky,nastrouham je s mrkví a citronem,jablíčka do jídelníčku rozhodně patří.
6akimoro - 22. 12. 2013 06:54
bez-nadpisu
Pícka je na zpusob aroma lampy, tak vypadá i hezky na stole. Fotku dám do galerie.

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024