Sádlo, sádlíčko
Sádlo, sádlíčko...Důkaz přiložen...
(Dočíst do konce!)
Sádlo funguje jako neocenitelný pomocník při "odbourávání" vlivu mastných
kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.
Kdy naposledy jste si namazali chleba sádlem? Klidně to udělejte, sádlo je lék
našich babiček a určitě si nezaslouží, abychom na ně zanevřeli. Má totiž
spoustu dobrých vlastností! Až budete péct koláč, použijte sádlo místo
rostlinného tuku- kůrčička bude krásnější a křupavější! Že je sádlo"fuj"a ádlíčko...Důkaz přiložen...
(Dočíst do konce!)
Sádlo funguje jako neocenitelný pomocník při "odbourávání" vlivu mastných
kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.
Kdy naposledy jste si namazali chleba sádlem? Klidně to udělejte, sádlo je lék
našich babiček a určitě si nezaslouží, abychom na ně zanevřeli. Má totiž
spoustu dobrých vlastností! Až budete péct koláč, použijte sádlo místo
rostlinného tuku- kůrčička bude krásnější a křupavější! Že je sádlo"fuj"a
dostaneme po něm infarkt? Nesmysl! Vědci už došli k závěru, že ti, kteří
nahradili sádlo margarínem, nemají žádnou záruku, že zemřou později než ti,
kteří si čas od času sádlo dopřejí.
Proč tedy používat náhražky, když i naše babičky dobře věděly, co je zdravé?
Vepřové sádlo obsahuje nasycené mastné kyseliny,
nenasycené mastné kyseliny a také kyselinu olejovou. Ta funguje jako
pomocník při "odbourávání" vlivu mastných kyselin, čímž dochází ke snížení
cholesterolu. Oproti máslu obsahuje jen 1/3 cholesterolu, takže z hlediska
vzniku infarktu je na tom sádlo stokrát lépe než kravské máslo. Sádlo je
všestranné, dokonce i lék Nasycené tuky, ačkoliv se o nich tak nepěkně
mluví, jsou velmi důležité pro zdravé kosti a mimoto posilují imunitu! Má
sice málo bílkovin, nulové množství sacharidů, ale nějaký ten vitamin má,
především "E", který patří k elixírům mládí. Pokud se nechystáte sníst
celou vaničku sádla, pak si směle můžete čas od času sádlo dopřát! Ovšem
raději v rámci snídaně nebo oběda, sádlo není vhodné konzumovat před
fyzickou aktivitou nebo po ní (prodlužuje se doba trávení). Kulináři je
od nepaměti využívají při smažení, protože je tepelně stabilní a maso se na
něm nepřepaluje. Kromě toho při smažení na sádle nevznikají karcinogenní
látky, takže z hlediska zdraví je sádlo bez diskuzí lepší než rostlinné
oleje! A chuťově dalece převyšuje margarín! Každodenní péče o pleť se
vyplatí. Vepřové sádlo neobsahuje žádné chemické látky, není parfémované,
takže nedráždí ani citlivější pokožku. Sádlo je mastné, takže je ideální v
případě ekzematické a suché pokožky. Zjemní ji, promastí a regeneruje.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovatTaky mám žlučník venku, ale musím zaklepat, nemám žádné problémy a to už žiju bez žlučníku 20 let. Sehnat sádlo je vždycky veliká sláva. To se pak perou o škvarky a sádlo samo zůstává opravdu do těch buchet a na mazání.