Svíčková z jablek
Je to lehká verze svíčkové, kterou jsem kdysi našla v časopise jako recept jednoho šéfkuchaře.
Potřebujete pro 4 porce: 4 plátky prsíček, 8 jablek, 1 pol lžíce zakysané smetany, tuk, mléko, cibuli, kari.
Prsíčka obalíme v kari a orestujeme z každé strany 6-8 min. Na pánvi osmažíme cibulku, přidáme najemno nastrouhaná jablíčka (pokud možno kyselá) a 2 dl vody. Dusíme 15 min a spolu s mlékem a smetanou rozmixujeme. Povaříme s masem a ochutíme citronem.
K tomu jsou dobré knedlíky a brusinky.
V původním receptu byl místo smetany tvaroh, ale omáčka není tak hladká. Zkusila jsem ho nahradit smetanou, může se jí dát více než jen 1lžíce.
Může se i při nízkokalorické stravě. Jen smetanu nahradit buď nízkotučným tvarohem nebo jogurtem a místo knedlíků bulgur (knedlíky ale moc nenahradí).
Zkoušela jsem, doma chutnalo a zítra je na jídelníčku.