Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Zavařujeme

Zavařujeme

(autor: Růžena, dne: 12.6.2014 18:39)
omyté jahody dám do hrnce a na mírném ohni krátce podusím,jak pustí šťávu přidám cukr ,šťávu z půlky citronu a horké dávám i se šťávou do sklenic.Zavíčkuji ,převrátím dnem vzhůru a nechám tak 5 minut už nezavařuju.
Zavařujeme
2033_cimg2826.jpg2034_cimg2827.jpg2230_cimg2938.jpg2523_cimg3602.jpg2524_cimg3659.jpg2528_cimg3668.jpg2529_cimg3671.jpg2530_cimg3675.jpg5660_cimg2935.jpg5661_cimg2938.jpg

Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
1Růžena - 12. 6. 2014 18:48
Jahody
letošní rok se opravdu na zahrádce vydařily ,tak veliké a takové množství si ani nepamatuju že bych někdy sklidila.
2Inka - 12. 6. 2014 19:50
Jahody- kompot?
Ty první jsou veliké a já už po deseti dnech sklizně paběrkuji hlavně ty malé.No, možná ze stínu ještě budou slušné..Od neděle mám tu Honzíka , tak snad je ještě užije.
3alava - 12. 6. 2014 21:38
Nezavařuju!
Já se hlavně potřebuju jahodama (českýma) nacpat do foroty, a to se mi bohužel ještě letos nepodařilo. Nikam se teď nedostanu, kde bych si koupila celý košík. Pro sebe paběrkuju jen z truhlíku, kde mám stáleplodící.
4bohca3 - 15. 6. 2014 17:50
JAHODY
Takže , Růženko-to může být dobré, a máš to vyzkoušené, že to nechytne plísen?
5zorka - 15. 6. 2014 19:14
1: Jahody
My na zahrádce nemáme. Ale když se podaří sehnat (jako letos), zavaříme všechno hned do bříšek.
6Růžena - 15. 6. 2014 19:27
4: Vyzkoušené
důležité je abys ty povařené jahody s cukrem dala do sklenic horké marmeládu přeci taky dáváme do slkenic horkou a nezavařujeme vyzkoušej !
7Růžena - 15. 6. 2014 19:30
5: Do bříšek
to jo to je nejlepší "zavařování" a taky místo zavařování je nejlepší si je zmrazit.U mě je v mrazáčku plno masa takře proto je musím zavařovat.
8evelyn - 15. 6. 2014 19:38
7: Růžena
Já z jahod dělám jen džemy, ty zmražené mi po rozmrazení připadají jako hadry. Ale samozřejmě, když se mi jich sejde větší množství a nemám čas, dám je taky do mrazáku.
9Maruš - 15. 6. 2014 21:57
zpracování jahod, od všeho trochu
Letos je na našem záhonu úroda mizerná.Ale sestra se s námi podělila,ta má zase nadúrodu. Tak že první přišla na řadu jahodová dřeň.Ty nejhezčí a největší do krabiček na knedlíky.Ty byly tento týden dvakrát s tvarohem. Nakonec se dělala marmeláda.No a ostatní se snědlo.Máme rádi chleba s máslem,na to jahody a pocukrovat.Je to lehká a dobrá večeře.
10Růžena - 16. 6. 2014 07:34
9: Jahodová dřeň
na tu se taky chystám ,otrhám jahody s tím že udělám dřeň jenže nakonec je poleju jogurtem a sním.
11knihomilka - 16. 6. 2014 14:09
Zavařujeme jahody
Pěkná úrodička. Kompot je dobrý, ale máš pravdu, nejlepší jsou čerstvé s jogurtem.
12Růžena - 22. 6. 2014 07:56
Třešně
Letos se dařilo nejenom jahodám ,ale i třešním včera jsme si byli natrhat s kamarádkou u známých na zahradě každá bedýnku krásných nečervavých šťavnatých třešní ,bude džem lívanec ,zavařování ,pár jich vypeckuju a dám do mrazáku a taky břoušek volá !!!!!!
13zorka - 23. 6. 2014 10:36
12: Jahody
Jahody, třešně ... když tobě všechno kvete a roste pod rukama!
14alava - 23. 6. 2014 11:11
Jahody ...
...koupili jsme cestou na výlet předražené ovoce - jahody a meruňky, ale krásné, tak mám nyní ovocné dny. Už spásám i zralé kuličky červeného rybízu, sem tam malinu a třešni, ale ty spodní už jsme otrhali a na žebřík si netroufám. Bude i pár višní a rynglí. Léto budiž pochváleno za tyto dary.
15Růžena - 28. 7. 2014 16:48
švestky
jak se říká do 5 km co není zaplocené je naše !
16evelyn - 28. 7. 2014 19:59
15: Švestky
Už se těším na září ????, až budou zrát v sadu u Trosek ohromné masité. Je to tam jak píšeš - země nikoho, neoploceno, kdo přijde, natrhá si. Je to sice trochu z ruky, ale stojí ta cesta za to. Spoustu jich smím, něco jako kompot, zbytek jen tak pod víčka na koláč... mňam...
17Růžena - 29. 7. 2014 18:58
16: švestky
tyhle se asi jmenují Aničky ty dozrávají kolem svátku Anny jinak ostatní švestky dozrávají později .Divila jsem se že jsou takhle veliké .
18Růžena - 30. 7. 2014 07:24
Co s hráškem
když se ho urodí spousta ? Ještě dnes mě bolí palce od louskání.. Mrazák plný a tak jsem se rozhodla nadělat domácí moravanku. Mrkev čerstvě vyrytá, okurky zrají, feferonek taky pár i paprik a malinkých cibulek ,tak jsem se do toho pustila .Když se pak zima zeptá co jsem dělala v létě odpověď budu znát. Ještě v noci jsem koulela hrášek ve snu .
19Jarda - 30. 7. 2014 18:05
18: Hrášek:
Usušit, nasypat do kouta a rozprostřít ... pro každý případ.
20Růžena - 30. 7. 2014 18:35
19: Klečet na hrachu ?
Jako dítě jsem na pytlíku s hrachem klečívala dost často, ne že bych byla zlobivé dítě ,nebo možná trošku měla jsem za sestry žalobníčky. Můžu ti říct že takové klečení na hrachu bylo hóóódně bolestivé už po pár minutách. Svoje děti jsem takhle netrestala ani vnoučata. Když tak nad tím hrachem přemýšlím jeden člen rodiny by potřeboval klečet na hrachu dost často jem nevím jak bych ho do toho kouta kleknout na hrach dostala ,nechce poslouchat ono se těžko poslouchá v kmetském věku. Tak to raději tu moravanku i když si stále říkám že si tu práci vymýšlím že nikdy více,stejně zas neodolám úrodě a makám a pak to rozdám..
Stránky:

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024