Úvod > Kluby > Vaření, recepty a triky > Zavařujeme

Zavařujeme

(autor: Růžena, dne: 12.6.2014 18:39)
omyté jahody dám do hrnce a na mírném ohni krátce podusím,jak pustí šťávu přidám cukr ,šťávu z půlky citronu a horké dávám i se šťávou do sklenic.Zavíčkuji ,převrátím dnem vzhůru a nechám tak 5 minut už nezavařuju.
Zavařujeme
2033_cimg2826.jpg2034_cimg2827.jpg2230_cimg2938.jpg2523_cimg3602.jpg2524_cimg3659.jpg2528_cimg3668.jpg2529_cimg3671.jpg2530_cimg3675.jpg5660_cimg2935.jpg5661_cimg2938.jpg

Komentáře

Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel

Přihlásit se / registrovat
21Marie - 30. 7. 2014 21:31
Růžence,
za odměnu posílám fórek, který jsem dnes četla a hodí se k té tvé zavařené zelenině.
"Za nejkrásnější chvíle, které jsem prožil, vděčím zvířatům.
Především, pečeným kuřatům."
22evelyn - 30. 7. 2014 21:47
18: Co s hráškem
Růženko, úplně se mi sbíhají sliny při pohledu na Tvé výrobky. Já se zase chystám nakládat zelí s křenem. Mám ho velmi ráda a hlavně je to zdravé.
23alava - 30. 7. 2014 23:25
22: Hrášek by mi bodnul...
...tak tři hrsti - sklidili jsme dnes kapku přerostlé nakládačky, tak jsem vyráběla směs do bramborového salátu. Byla jsem ještě teď v noci na zahradě hledat kopr a vařím další nálev z deka, ale pokračovat budu až zítra. Abych se s tím ale fotila, tak na to mi nezbývá chuť ani síla. Dobrou noc.
24Růžena - 31. 7. 2014 07:12
21: Díky
být stále mlád tak i ta práce někdy baví ! Kuřátko pěkně vypečené a k tomu flašku hrachu s mrkvou i s tou feferonkou tak lítám jak to kuře za živa !!!!!
25Růžena - 31. 7. 2014 07:22
22: zelí
30 kilo zelí to mě taky čeká na to je ještě čas ,naštěstí staré kruhadlo odpočívá na půdě v dnešní době už prodávají v naší zelenině zelí čerstvě pěkně najemno nakrouhané nahlásím jen kolik kg chci a pak během hodinky je namačkané v keramiském hrnci. Zas ale bylo krouhání zelí dříve velku událostí na celý večer.
26Růžena - 31. 7. 2014 07:38
23: focení
Alenko mě pak po maratonu zavařování se nechce ani ven abych si pofotila,tak aby fofák nezahálel tak fotím někdy takové voloviny jako zavařená mrkev s hrachem. Dnes venku prší od rána takže dnes bude takové odpočinkové leháro budou se motak papírové ruličky a tvořit srdíčka a podkovičky a taky mazlení s válendou u šlágru.
27Inka - 31. 7. 2014 09:07
Co já?
V pondělí to muž vzal z pinponku rovnou na JIPku-vyšetřují mu srdce/Už ho hodili na oddělení a zase mu přehodili inzulím polední krátkodobý místo dlouhodobýho, ovšem jednotek mu dali plnou dávku 36 místo 2. Tak dnes zas dole.Hospitalizací /i sportem/k trvalé invaliditě.Takže taky zavařuji a lítám na zahradu a do nemocnice.Taky je u nás dnes zataženo a nevlídno, pravé koleno vyvádí....A šmajdám na levou packu.
Ty fotky jsou inspirativní, donutila jsem se vyrejpat křen a ozdobit sklenice mrkví, křenem, cibulkami/co mršky vůbec nevyrostly /.
Na hrachu jsem neklečela, ale proč tedy to koleno?
Zná někdo tuhle kytku?
28alava - 31. 7. 2014 12:13
27: Inko,
to potěš taška, ať to s Milanem zmáknete!! Já jsem se taky tuhle cejtila jako geroj, když jsem za poledne vyšlápla s nákupem na zádech náš kopeček, ani se nezadýchala. Ale syn, když mě viděl odpadnout z kola, tak si prý myslel, že mě klepne. Ono je to teď opravdu infarktový počasí a měli bychom hodit zpátečku a moc neblbnout a ctít své meze. Hezky se to píše, že?
Před chvílí jsem vypnula sporák a mám to pro dnešek zavařené, ještě jsem stihla i 5 třetinek rynglí a malý kastrůlek koprovky k obědu. A teď si dám chvíli pohov. V sobotu mi najedou vnučky s rodiči a druhými prarodiči, nevím co dřív, ale počasí mi to neusnadňuje.
Tu kytku neznám.
29Inka - 31. 7. 2014 13:03
Ali
Infart to nebyl, jen aritmie a dostal Warfarin/na hubení krys/ na ředění krve, jsem tam za ním často/jen přes park/ a nic už mu není.Jen potřebovali doladit ty dávky s dietou.No a protože seberou pacientům léky /aby si neublížili/,tak to sestra zkohnila.
Syn mě lákal na borůvky , ale za daných okolností...Zastaví se tu cestou ze Šumavy..
Čtu Mo jen:Krev a mlíko a jsem nadšená.
Buckové Dobrá země jsem čítávala od puberty.

Citát z knihy:Na vše je potřeba nahlížet z výšin nebes a z hlubin moře,a na ty nejmenší prkotiny z horských vrcholků, ale pozor sám sobě neubližovat.
30Růžena - 31. 7. 2014 13:31
27: kytka
tak přeji aby se zdravotní stav manžela zlepšil. Okurky ty už mám zavařené jen dozrávají ve skleníku hadovky na konzumaci. Cibulky používám do okurků a hrášku takové ty malé fialové co rostou v trsech na vršku natí asi se jim říká ruské . Hrstkové jsou jiné. No a kytka mi připomíná hodně Dýmavku ve žluté barvě jsem ji neviděla jen s fialkovým květenstvím mi rostla na zahrádce dnes už ne podle listů a květů by to mohla být ona .Devaterník se ji taky dost podobá jen listy má malinko jiné takže kdo ví ? Dnes od rána hustě prší houby , je uplakaný den.
31alava - 6. 10. 2016 14:30
Zavařování...
...Růženka nám poslala fotky asi letos zavařených kapií - je to bez komentáře, tak jen usuzuji. Obdivuji, že vždy svoje dílko i vyfotí. Já toho mám plnou špajzku, letos jsem byla pilná, ale fotku ani jednu ;-). Včera jsem za pomoci syna dočesala jablka - už jen ze 3 stromů, letos se zbláznila i stará jabloň nad chatou. Je jich dost červivých, nebo napíchnutých vosou a teď již i naklovaných kosákem. Pořád peču štrůdle, vařím jableč. kompoty a pudinky a dnes došlo i na povidla a dojde i na křížaly - už začínáme přitápět. Povidla jsem zkusila dle receptu na švestková bez míchání a jde to!
Stránky:

60k.cz | Nezávislý, přátelský a svobodný web | Šedesátka, oáza klidu pro seniory | 2013 - 2024