Vaření a pečení
(autor: Růžena, dne: 20.10.2013 14:34)
Oběd byl dnes v restauraci název Plumlovský řízek.Vepřové maso naklepeme osolíme ,obalíme v těstíčku ,osmažíme.Uděláme volí voko které naložíme na maso které posypeme bobatě nastrouhaným sýrem.Jako příloha brambor nebo kroketky.Bylo to moc dobré.
Komentáře
Komentáře může přidávat jen registrovaný uživatel
Přihlásit se / registrovat41Jarda - 1. 12. 2014 14:18
Perníčky nemusím
Nevím, jaké perníčky kdo pečete, ale jsou perníčky, které vydrží třeba dva roky. Hned po upečení si na nich vylámete zuby a pak se na ně chodíte dva roky dívat než změknou.
42zorka - 1. 12. 2014 15:17
39: Perníčky
Když tu nějakou dobu nejsem,tak hledám novinky. Zaujaly mne hned perníčky. Šla jsem po příspěvcích a nad Růženkou si Alava stěžuje, že má moc slimáků a všechno žerou. Nám taky, ale perníčky ne! Teprve pak jsem si všimla, že ti slimáci byli už v červnu a asi žrali něco jiného než perníčky. :-)
U nás jsou už taky napečené, ale ještě jsme nezdobili. Jinak se peče každý den, dcera to slíbila snad celému městečku.
U nás jsou už taky napečené, ale ještě jsme nezdobili. Jinak se peče každý den, dcera to slíbila snad celému městečku.
43zorka - 1. 12. 2014 15:23
41: Tvrdé perníčky?
Je pravda, že se musí perníčky dost rozležet, ale pokud se nechají v teple a suchu, tak se nerozleží ani za ty 2 roky. Moje kolegyně to měla jednoduché. Upekla a pokud byly ještě teplé a vláčné, tak je děti hned zbaštily. Taky dobře.
44alava - 1. 12. 2014 16:00
43: Zorko...
...tebe jsem tu postrádala, perníčky zabraly ;-)). Já je peču vnoučatům k Mikuláši. Především děvenky si je rády malují samy. Ta menší jeden namaluje a strčí do pusinky. Ta větší jich namaluje víc a pak ujídá. A jsou u toho móóc hodné, jak je to baví. Jednou mi pár perníčků zbylo doma. Byly pěkně vyfouknuté, tak jsem je pilkou prořízla, slepila povidly, polila čokoládou, přilepila půlku mandle. Žádný tvrdý!!
45Jarda - 1. 12. 2014 17:07
44: Hahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A k čemu ta pilka???
Njdřív pro kuchaře, potom pro dřevaře.
Njdřív pro kuchaře, potom pro dřevaře.
46alava - 1. 12. 2014 17:45
45: Pilka...
...kudla pro kuchaře - mám jednu starou hodně tenkou, je výborná na dorty a moučníky´, šikla se i na cukroví.
47akimoro - 1. 12. 2014 18:57
28:
No Járo, já byla letos s mladými kupovat slepice v Lázních Bělohrad. Protože zeť nekoupil pšenici, tak jsem jim poradila, aby koupil malé balení krmiva pro slepice. Slepice se krmiva ani nevšimli. Radši hladověli než přivezli pšenici. Tak nevím jak to s těmi krmnými směsmi je, nakonec krmivo pro slepice sežrala koza.Slepice si nejvíce pochutnávají na zbytcích z kuchyně.
48akimoro - 1. 12. 2014 19:04
Výr
Růženko výr je hezký, ale nedělá to ukončení při vykrajování neplechu.Je hrozně humpolácký.
49Jarda - 1. 12. 2014 19:05
47: Zbytky z kuchyně
to máš pro slepice to nejlepší. Když koupíš kuřata z velkochovu, tak týden nežerou, protože jsou zvyklé žrát jenom prášek, tyhle musely být bokem. Slepice přece sežere všecko.
50Inka - 12. 12. 2014 10:46
49: Růženko
Nádherné perníčky, ta jsi tak šikovná, asi už nemá cenu to říkat, ale...Moje perníčky děti ozdobily a moc se to nelišilo od mých.Už to nesvedu.Praskl mi pytlík a já to neolizuji...
51Jarda - 12. 12. 2014 13:30
°Perníčky
Předkládám návrh, aby všichni výrobci perníčků byli povinni k perníčkům, dokud konzistence těchto nedosáhne při teplotě 20°C konzistence vlhkého jílu, přikládat varovný leták o tom, že perníčky škodí zdraví, jmenovitě chrupu a aby součástí této byly adresy zubních ambulancí v přiměřeném okolí. Možná bych měl o návrhu informovat i příslušnou komisi EU.
52zorka - 12. 12. 2014 15:49
51: Perníčky
To jsi asi nikdy nejedl rozleželé perníčky. U nás se konzumují jako poslední, takže jsou měkké jako chleba.
53Inka - 12. 12. 2014 16:18
Takže matlavé jako tmel?
Ty tvrdé buď změknou nebo se roztlučou kladívkem...
54Růžena - 12. 12. 2014 17:40
50: perníčky
kdepak to pekla kamarádka já jsem jen její fotograf. Tak nádherně bych to nazdobit nesvedla trochu se mi třese ruka i když si nabírám lžičku polívku sice nebryndám do pusy se trefím ale zdobení to už letos nebude,jestli vbec něco bude.
55Růžena - 12. 12. 2014 17:45
54: to je blbý
uteklo mi u v minulém komentáři tak je tu !A blbý je že to nejde opravit tak jako dřív MÍLO POMOC KDE JSI ?
56Růžena - 12. 12. 2014 17:59
51: tvrdé perníčky ?
nemívám z toho důvodu ,že nedávám tolik medu jak zní předpis. Rada pro Jardu ! Jestli máš trvrdé perníky jednoduše si je nastrouhej a posyp si krupici to je moc dobré ! Apropó když je něco tvrdé nemusí to být vždy špatné že jo ! Hahaha !
Odkaz: http://youtu.be/IcDEx2P7nQg
59Jarda - 12. 12. 2014 23:37
56: Re Tvrdé perníčky:
Mléko, krupičná kaše, šlehačka .... myslím, že jsem na tuto stravu ještě mladý, že jsem ještě nedosáhl patřičného věku. Závidím vám vaše předvánoční snažení, ale bohužel, cukroví si vezmu pouze ze slušnosti, když není vyhnutí a perníčky? Za války jsme mívali jejich příbuzného, perník na celý plech, nevím, jestli proto, že byl co se týče surovin snadno dosažitelný, ale moc ho nemusím, jen vzpomínám na perník, který jsme měli na návštěvě u známých na Křivoklátsku, to byla opravdová lahůdka (taky byl natažený na plech).
Kanadské perníčky musí být horor, vždyť to je tvrdý už když to hází na stůl, a ani váleček nemá, ta se chudák zapotí, že ji nenapadlo tu žehlící sklenici vyplnit betonem, měla by to snažší.
Kanadské perníčky musí být horor, vždyť to je tvrdý už když to hází na stůl, a ani váleček nemá, ta se chudák zapotí, že ji nenapadlo tu žehlící sklenici vyplnit betonem, měla by to snažší.
60Jarda - 12. 12. 2014 23:47
53: Perníčky tlučené kladívkem
by se daly namočit do rumu a použít jako návnada. Kdoví, kdo by se nachytal.